Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Aantal abortussen in België gedaald, vooral bij jonge vrouwen

Het aantal abortussen dat in België wordt uitgevoerd, is de laatste vijf jaar met tien procent gedaald en is daarmee ongeveer terug op het niveau van 2006. Dat blijkt uit cijfers van de Evaluatiecommissie Zwangerschapsafbreking, die Belga kon inkijken. Vooral bij jonge vrouwen - in de categorieën van 15 tot 24 jaar - waren er minder zwangerschapsonderbrekingen.

3 reacties

 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  In vergelijking met vijf jaar eerder waren het er in 2017 tien procent minder, van 18.968 naar 17.108? Hmm, als ik het zo lees 17.108 kinderen worden levend met een scherpe schaar, in stukjes uit een baarmoeder geknipt. En verkocht aan de farmaceutische industrie, deze cijfers zijn echt niet om te juichen..
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Nee, een zwangerschap kan niet onderbroken worden. Het is niet zoals een tv-uitzending met een pauze-knop. Men heeft het over de moord op een ongeboren kind. Iedere moeder weet dat. Zeg de zaken zoals ze zijn, ook in het belang van de zwangere moeders die er een levenslang trauma aan overhouden.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Vlaams belang zal dat graag horen want die zijn tegen abortus !
 1. ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongerstakers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongersta­kers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak

  Sammy Mahdi (CD&V) zet zich beter schrap. Nu valt de opvangcrisis in dit land tussen de plooien van de pandemie. Maar straks, als we gewend zijn aan dat mondmasker en de coronapas, komen de problemen rond migratie meer boven water. Gisteren legde het personeel van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum voor asiel in Brussel, opnieuw het werk neer. Voor de tweede keer in één week. Dat gebeurt niet elk jaar. Dan moet je als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op je tellen letten.