Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © BELGA

Aantal aangegeven gevallen van agressie tegen leerkrachten blijft stijgen

Het aantal aangegeven gevallen van agressie tegen leerkrachten blijft toenemen. In de eerste helft van 2019 ging het om 56 gevallen. Dat zijn er al bijna even veel als in heel 2017. Vooral de agressie door leerlingen lijkt in de lift te zitten. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Vlaams Belang-parlementslid Kristof Slagmulder. 

4 reacties

 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  In onze oversofte maatschappij is dit nu blijkbaar de verrijking waar men het zo graag over heeft, tolerant en begripvol moeten we zijn, en oh wee als een leerkracht, of agent, of zelfs ouder zich laat gelden bij die jonge hooligans...meteen kan daar rechtbank en publieke schandpaal op volgen, met rechters die soms totààl het noorden kwijt zijn. Maar verwonderd is men naderhand wél als er te weinig leerkrachten opdagen om dit risicoberoep nog in te vullen...ze zijn allemaal zo lief nietwaar.
 • leen hanssens

  3 jaar geleden
  Leraars dwingen geen respekt meer af. Laat leerlingen je niet bij de voornaam noemen, maar "Mijnheer" zeggen. Ook leraars kunnen er iets aan doen. Ga werken met hemd en das en niet op loopsloefen, toon dat je hoger staat dan de leerling.
 • Sara Peeters

  3 jaar geleden
  Hier geef ik Slagmunder van het VB gelijk, zo’n scholieren zijn een gevaar voor medeleerlingen en leerkrachten. Een tuchtinternaat is een betere oplossing! Gewoon bannen van elke normale school.
 • André Gijbels

  3 jaar geleden
  In mijne jonge tijd , was dat onbestaande, we hadden respect voor de leraren. We durfde zelfs niet eens kwaad naar hun kijken, dan had dit al gevolgen.