Vlaams minister van Financiën, Matthias Diependaele
Volledig scherm
Vlaams minister van Financiën, Matthias Diependaele © BELGA

Aanslagbiljet onroerende voorheffing voortaan digitaal

Deze maand start de Vlaamse Belastingdienst voor het eerst met de verzending van digitale aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing. Dat meldt minister van Financiën Matthias Diependaele.

42 reacties

 • Yolande MARIS

  11 maanden geleden
  Als ik geen papieren afrekening krijg toegestuurd betaal ik niets.En ik ga daar ook niets voor aanvragen.
 • fernand walder

  11 maanden geleden
  En daar gaan we! Wat met de oudere mensen die niet over zo een smartphone of computer beschikken? Mijn moeder 86 jaar en nog eigenaar van een huis zal deze brief zeker niet ontvangen! Idem dito zoals met de digitale vaccinatie uitnodigingen! Overheid gebruik uw gezond verstand! Ik heb de mijne wel ontvangen in de ebox en gelukkig als 64-jarige op de digitale boot gestapt! Kunnen we voortaan ook onze kosten voor smartphone en computer en internetabonnement van de belastingen aftrekken?
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Klop je jezelf met dit nieuws op de borst, Diependaele? We leven in 2021, het zou al tien jaar mogelijk moeten zijn om dit digitaal te doen.
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Zo is uw huis hier nooit afbetaald door deze jaarlijkse opgelegde aanslag op uw bezit!
 • Ivan Beelaert

  1 jaar geleden
  Dit is inderdaad zo ,Mevr De Smedt ,dit kan toch niet dat alles nu digitaal verzonden wordt.Als je dit vraagt om een digitale factuur moeten ze het per post opzenden.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.