Vlaams minister van Financiën, Matthias Diependaele
Volledig scherm
Vlaams minister van Financiën, Matthias Diependaele © BELGA

Aanslagbiljet onroerende voorheffing voortaan digitaal

Deze maand start de Vlaamse Belastingdienst voor het eerst met de verzending van digitale aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing. Dat meldt minister van Financiën Matthias Diependaele.

40 reacties

 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Klop je jezelf met dit nieuws op de borst, Diependaele? We leven in 2021, het zou al tien jaar mogelijk moeten zijn om dit digitaal te doen.
 • GERARD de pelecijn

  1 maand geleden
  Zo is uw huis hier nooit afbetaald door deze jaarlijkse opgelegde aanslag op uw bezit!
 • Ivan Beelaert

  1 maand geleden
  Dit is inderdaad zo ,Mevr De Smedt ,dit kan toch niet dat alles nu digitaal verzonden wordt.Als je dit vraagt om een digitale factuur moeten ze het per post opzenden.
 • Philip Staelens

  1 maand geleden
  En mag ik dan mijn maandelijkse internet kosten aftrekken van mijn belastingen
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Zoals bij veel (nuts)bedrijven, wie een factuur op papier wil betaalt extra administratiekosten. Logisch, dit kost extra geld en alle ministeries moeten besparen.
 1. "Je moet niet jaarlijks aan pensioensparen doen om belastingvermindering te krijgen": fiscaal expert beantwoordt lezersvragen
  PREMIUM

  "Je moet niet jaarlijks aan pensioen­spa­ren doen om belasting­ver­min­de­ring te krijgen": fiscaal expert beant­woordt lezersvra­gen

  Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Moet je een erfenis aangeven in de personenbelasting? Waar vul ik het bedrag voor de rechtsbijstand in? En wat met bitcoinopbrengsten? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over bankieren en sparen.