Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Aanpak domiciliefraude brengt pak minder op dan voorzien: “Laat gerechtsdeurwaarders een rol spelen”

De strijd tegen domiciliefraude leverde tot nu toe slechts enkele miljoenen euro’s op. Dat is veel minder dan de 100 miljoen die begroot was. Dat blijkt uit de begrotingscijfers die sp.a uitploos, melden Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.

18 reacties

 • Patricia Serverius

  2 jaar geleden
  Diegene die het meest frauderen zijn diegene die de achterpoortjes kennen en dat zijn niet de gewone burgers maar vooral zelfstandigen en al diegene die de wet goed kennen ivm belastingen want die weten dan ook hoe ze te omzeilen en dat gaat om serieuze bedragen dan
 • Jeanpierre HUGELIER

  2 jaar geleden
  hebben ze wel gezocht. ieder kent wel iemand die het doet.
 • louis van hoeylandt

  2 jaar geleden
  heeft helemaal niets met controle over verbruik te maken ...maar wel wie er geregistreerd sta in die woning
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  De politiekefraude is niet in de begroting opgenomen terwijl dat juist daar het bedrag het hoogste is. Dus als men echt eens een serieuze meevaller wilt hebben dan is dat daar te vinden. Alhoewel, zij moeten nooit fraudegeld terugbetalen laat staan dat ze een boete krijgen.
 • Maria Wijnants

  2 jaar geleden
  Moeten blijven controleren weinig opbrengst of niet. Misbruiken moeten aangepakt worden zo is er meer geld voor diegene die het wel nodig hebben.
 1. Sociale huisvestingsmaatschappijen controleren vaker via nutsbedrijven op domiciliefraude

  Sociale huisves­tings­maat­schap­pij­en controle­ren vaker via nutsbedrij­ven op domicilie­frau­de

  De sociale huisvestingsmaatschappijen, die sinds 2017 bij de distributie- en nutsbedrijven verbruiksgegevens kunnen opvragen van hun huurders, doen dat steeds vaker. In 2017 werd 47 keer het verbruik opgevraagd, in 2018 verdrievoudigde dat tot 134 aanvragen, die allemaal werden ingewilligd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).