Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Aannemers vragen uitzonderingsregel bij explosie van prijzen en onvoorziene problemen met grondstoffen

De aannemers in ons land zijn bezorgd door de wereldwijde explosie van de prijzen van bepaalde bouwmaterialen door de spanningen op de grondstoffenmarkt. Dat zegt de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (VBA) naar aanleiding van haar jaarlijkse bevraging over de gezondheidstoestand van de ondernemingen en de vooruitzichten in de sector op korte termijn. De vereniging vraagt de federale regering dan ook om de huidige omstandigheden als uitzonderlijk te erkennen, waardoor aannemers kunnen afwijken van eerder gemaakte afspraken.

 1. WEERBERICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperaturen tot 35 graden
  2

  WEERBE­RICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperatu­ren tot 35 graden

  Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is een uitschieter tot 34 graden mogelijk. Zondag wordt het nog warmer, tot 35 graden. Er is sinds deze ochtend dan ook officieel sprake van een hittegolf in ons land, meldt weerman David Dehenauw. “In de tweede helft van volgende week duikt het kwik onder de 25 graden en komt er een einde aan de hittegolf", aldus de weerman.
 2. Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeeltelijk ingestort
  Play
  Antwerpen

  Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeelte­lijk ingestort

  De Antwerpse brandweer moest zich vrijdagnamiddag met man en macht naar een grote kasteelbrand reppen in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden was daar brand ontstaan in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt tot een cohousingproject. Rond 18 uur was de brand grotendeels onder controle, maar de schade in het pand is immens. Ook de volledige dakconstructie is ingestort.