Beschuldigde Alinda Van der Cruysen met haar advocaten Anouck Paquier en Nick Heinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Alinda Van der Cruysen met haar advocaten Anouck Paquier en Nick Heinen. © Photo News

Aanklager haalt uit in zaak-Alinda Van der Cruysen: “DNA liegt nooit, zij liegt altijd”

Er is lang en intens gepleit op het assisenproces tegen Alinda Van der Cruysen. Zwart-wit. “Vrijspraak in deze zaak is enkel mogelijk als de verdediging het wetenschappelijk DNA-bewijs weerlegt. Het uitstapje met nonkel Guy ‘een kans geven’ als uitleg, vind ik wat mager”, zei aanklager Van Espen. Volgens de verdediging brengt de aanklager een absurd verhaal met veel gaten, gevolg van “tunnelvisie” bij onderzoekers. Morgen krijgt beschuldigde het laatste woord. Dan gaat de jury in beraad. De inzet is hoog.

 1. Waarom zat het bloed van slachtoffer Jules en het DNA van verdachte Alinda op dezelfde jeansbroek? “Er gebeuren vreemde dingen in die familie”
  PREMIUM

  Waarom zat het bloed van slachtof­fer Jules en het DNA van verdachte Alinda op dezelfde jeansbroek? “Er gebeuren vreemde dingen in die familie”

  Ze was niet op de plaats van de moord op Jules Bogaerts en Jeanne Jacobs. Wat Alinda Van der Cruysen wel deed? “Video’s kijken, en er was een stroompanne.” Wat moeilijk te rijmen valt, zo duidde de assisenvoorzitter tijdens haar proces. En waarom trok ze oude, minder chique kleren aan, op vraag van een nonkel die ze twee jaar niet meer had gezien, en waar ze meteen ook bij bleef slapen? “Toch was het zo, er gebeurden vreemde dingen in die familie.”
 2. ASSISEN. De zaak-Alinda Van der Cruysen: op zoek naar waarheid in 29 jaar oude dubbele moord
  PREMIUM

  ASSISEN. De zaak-Alin­da Van der Cruysen: op zoek naar waarheid in 29 jaar oude dubbele moord

  Morgen begint voor het assisenhof van Vlaams-Brabant het proces tegen Alinda Van der Cruysen (47). De vrouw uit Schoten staat terecht voor een gruwelijke dubbele moord uit 1991, nu 29 jaar geleden. De slachtoffers waren een neef van haar grootmoeder en diens vrouw. Van der Cruysen zegt van niks te weten. Heeft een proces na al die tijd nog zin? Dat zal de komende week in Leuven leren.
 3. ASSISEN. Huisarts over beschuldigde: “Alinda is fysiek én psychisch zwaar ziek”
  PREMIUM

  ASSISEN. Huisarts over beschuldig­de: “Alinda is fysiek én psychisch zwaar ziek”

  “Alinda is iemand zonder emoties. Ze kan niet liefhebben. Ze kan geen spijt hebben. Ze kent de emoties niet die de gemiddelde mens wel heeft. Alinda is extreem narcistisch en heeft borderline-kenmerken. Ze fantaseert veel. Door haar ziekte ziet ze de grens niet tussen waarheid en leugen. Ze kan daar niet aan doen. Het meeste markante probleem, ten slotte, is dat zij zeer manipulerend is. Volgens mij is Alinda fysiek én psychisch zwaar ziek”, zei dokter Van De Looverbosch in de assisenzaal van Leuven.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen