Fouad Belkacem.
Volledig scherm
Fouad Belkacem. © BELGA

Aanhouding Fouad Belkacem met maand verlengd

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem (30) vandaag bevestigd. De raadkamer wilde de woordvoerder van Sharia4Belgium vorige week nog vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket was daartegen in beroep gegaan. Door de beslissing van de KI blijft Belkacem nog zeker een maand in de cel.

 1. Sharia4Belgium noemt maakster 'Femme de la rue' goedkope prostituee
  Play
  Update

  Sharia4Belgium noemt maakster 'Femme de la rue' goedkope prostituee

  Sharia4Belgium heeft de maakster van documentaire 'Femme de la rue', die seksisme in Brussel aan de kaak stelt, een "goedkope prostituee" genoemd. Het Brusselse parket is in de loop van deze namiddag in kennis gesteld van de video, maar een nieuw gerechtelijk onderzoek is vooralsnog niet geopend. "In zulke zaken wordt meestal afgewacht tot we een klacht hebben ontvangen. Het is de documentairemaakster die is aangevallen in deze video", aldus parketwoordvoerster Geneviève Seressia.
 2. Cassatieberoep Belkacem tegen verlenging aanhouding verworpen

  Cassatiebe­roep Belkacem tegen verlenging aanhouding verworpen

  Het Hof van Cassatie heeft de voorziening verworpen die Fouad Belkacem had ingesteld tegen de beslissing van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling om hem in de cel te houden. De advocaten van de Sharia4Belgium-leider hadden aangevoerd dat het aanhoudingsbevel tegen hun cliënt nietig was, omdat het op een Franstalig stuk gebaseerd was dat niet door een beëdigd vertaler vertaald werd. Dat argument kon het Hof van Cassatie niet overtuigen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis