Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd”

In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.

 1. "Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtoffer (15) van waterramp nemen deel aan klimaatmars
  Play

  "Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtof­fer (15) van waterramp nemen deel aan klimaat­mars

  De overstromingen afgelopen zomer hebben velen extra gemotiveerd om deel te nemen aan de klimaatmars, die tienduizenden mensen op de been bracht in Brussel. Volgens de deelnemers is nog eens duidelijk geworden dat de politiek vooral aan de zijlijn blijft toekijken. Dat vinden ook de vrienden van Rosa, een 15-jarig meisje dat op kamp in de Ardennen meegesleurd werd door het water en stierf.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.