Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) beginnen vandaag aan hun nieuwe opdracht die ze van koning Filip kregen.
Volledig scherm
Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) beginnen vandaag aan hun nieuwe opdracht die ze van koning Filip kregen. © Photo News

Aan Bourgeois en Demotte om de regeringsvorming recht te trekken. Of om gewoon wat extra tijd te winnen?

Met de aanstelling van Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) als preformateurs gaat de federale regeringsvorming een nieuwe fase in. De twee moeten bij hun respectievelijke partijen onderzoeken of die samen in een regering willen stappen. Kunnen de twee slagen? 

55 reacties

 • Fouad Faris

  1 jaar geleden
  Nva geert bourgeois is de man achter het doek de regisseur die heel discreet alle touwtjes in handen heeft. De macht van stilte en machtslust rust op zijn schouders. Geert Bourgeois is de baas van de vlaamse nationalisten.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  lijkt mij een prima voorstel Marcel Willems
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Danny Janssens het was Elio die de boel 500 dagen blokkeerde want hij moest open vld en cd&v losweken van NVA.Niks verdraaien linkse correcte rakker.En toen dat gebeurd was namen ze 10 dagen verlof om te bekomen van hun zware werk dat de PS geleverd had.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Dan was er al 2 maanden een regering Luc Van Bogaert als het NVA om de postjes te doen was.Dan had NVA gewoon moeten doen wat de trado partijen al 40 jaar doen Ja knikken op alles wat de PS vraagt.Hopelijk nieuwe verkiezingen de trado partijen aan de zijlijn VB en NVA met voorsprong de grootste dan zal het confederalisme zijn of niks meer voor de PS.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  De PS zal zijn broek moeten afsteken na al die leugenachtige verklaringen over N-VA. Tenzij natuurlijk dat de trado-partijen in de Vlaamse regering dit doen voor de PS.
 1. Komt vaccinatie van ziekenhuispersoneel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercijfers nog bekijken”

  Komt vaccinatie van ziekenhuis­per­so­neel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercij­fers nog bekijken”

  Nu Pfizer heeft bekendgemaakt dat het volgende week 40 procent minder vaccins kan leveren, bestaat de kans dat vaccinaties in de ziekenhuizen - die normaal volgende week zouden starten - vertraging zullen oplopen. “We bekijken nog wat de impact zal zijn van de verlaagde levercijfers voor de vaccinaties in de ziekenhuizen”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De verdere vaccinaties in de woonzorgcentra zouden niet in het gedrang komen.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter