Jos Hermans krijgt maandag als eerste het coronavaccin in ons land. De 96-jarige Jos is de oudste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Pieter, vlak bij de fabriek van Pfizer in Puurs. Hij woont er al zes jaar.
Volledig scherm
Jos Hermans krijgt maandag als eerste het coronavaccin in ons land. De 96-jarige Jos is de oudste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Pieter, vlak bij de fabriek van Pfizer in Puurs. Hij woont er al zes jaar. © BELGA

96-jarige Jos Hermans krijgt als eerste in België coronavaccin van Pfizer

De 96-jarige Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands wordt de eerste Belg die het coronavaccin krijgt toegediend. De negentiger krijgt maandag als eerste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Pieter, dat op een steenworp van de Pfizer-fabriek ligt, een eerste prikje.

 1. Woonzorgcentra die dinsdag al vaccins zouden krijgen, moeten wachten. “Eerst komt er overleg tussen verschillende ministers van Volksgezondheid”
  Wezembeek-Oppem/Lubbeek/Leuven/Rotselaar

  Woonzorg­cen­tra die dinsdag al vaccins zouden krijgen, moeten wachten. “Eerst komt er overleg tussen verschil­len­de ministers van Volksge­zond­heid”

  Amper enkele uren nadat bekend is geraakt dat vier woonzorgcentra in Vlaanderen – in Wezembeek-Oppem, Rotselaar, Binkom en Leuven – volgende week dinsdag al met coronavaccinaties zouden kunnen starten, is dat startschot uitgesteld. Volgens een mailtje van het UZ Leuven om “de politieke vrede te bewaren”. Coronacommissaris Pedro Facon ontkent dat. Volgens hem was er nooit officieel bevestigd dat de vier rusthuizen effectief dinsdag aan de beurt zouden komen.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League