Sommige deelnemers van de Dodentocht reageren teleurgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommige deelnemers van de Dodentocht reageren teleurgesteld. © Tessa Kraan - RV - Benny Proot - Geert De Rycke

93-jarige deelnemer hekelt inkorting Dodentocht: “65 kilometer? Dat is een boogscheut ver!”

Deelnemers aan de Dodentocht reageren voornamelijk teleurgesteld op de inkorting van de Dodentocht van 100 naar 65 kilometer, al is er ook begrip voor de beslissing. Ervaren wandelaars hekelen het feit dat eerdere edities ook al plaatsvonden tijdens een hittegolf. We legden ons oor te luisteren bij deelnemers tussen 15 en 93 jaar oud. 

45 reacties

 • Jean-Pierre Van Nylen

  2 maanden geleden
  De klagers kunnen altijd 100 km wandelen,maar dan op eigen risico.
 • Eric Nieuborg

  2 maanden geleden
  De uiteindelijke afstand van de dodentocht is 63,6 km!
 • Johan Van Camp

  2 maanden geleden
  Doe gewoon 35 km zelf bij en teken papier dat je niet dient verzorgd te worden indien nodig . Indien men er in moet gaan werken is men aan het zagen
 • ANDRE WEENEN

  2 maanden geleden
  Maar mensen toch als je absoluut die 100km op je palmares wil doe die 35 er dan bij. Iedereen content maar zaag daar niet over.
 • Jean Schepens

  2 maanden geleden
  sommige mensen moeten toch - vooral - tegen zichzelf beschermd worden ; NONKELJEAN
 1. Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlijdens onopgemerkt: Van Quickenborne investeert 2,25 miljoen euro in forensische geneeskunde

  Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlij­dens onopge­merkt: Van Quickenbor­ne investeert 2,25 miljoen euro in forensi­sche geneeskun­de

  Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat 2,25 miljoen euro investeren in het versterken van de forensische geneeskunde in ons land. Dat heeft de minister bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de dienst forensische geneeskunde van UZ Leuven. Met het geld wil Van Quickenborne twee expertisecentra oprichten binnen bestaande ziekenhuizen, die moeten zorgen voor een professionalisering van de diensten.
 2. Ook al is het geen 100 kilometer meer: dit is waarom zij een goede reden hebben om de Dodentocht te stappen

  Ook al is het geen 100 kilometer meer: dit is waarom zij een goede reden hebben om de Dodentocht te stappen

  Aanstaande vrijdag zullen er 13.000 dappere zielen klaarstaan aan de startlijn van de Dodentocht in Bornem. Ze wilden 100 kilometer stappen, het worden er 65. Maar hun engagement is er niet minder op. Het lijvige peloton dat deze tocht voor hun rekening neemt bevat heel wat opvallende en speciale verhalen. Dat gaat van kleine groepjes die geld willen inzamelen voor een goed doel tot een eerbetoon aan een overleden familielid. Hieronder vind je een greep uit de mooiste verhalen.
 1. Ook medewerkers Dodentocht betreuren korter parcours, én vele negatieve reacties: “Enige andere optie was annuleren, en dat wil niemand”
  PREMIUM
  Bornem

  Ook medewer­kers Dodentocht betreuren korter parcours, én vele negatieve reacties: “Enige andere optie was annuleren, en dat wil niemand”

  Niet alleen de duizenden wandelaars, ook de medewerkers van de Dodentocht in Bornem zijn teleurgesteld nu het parcours moet worden ingekort van 100 naar 67 kilometer. “We kregen twee opties: inkorten of annuleren, en dat laatste wil niemand. Laat ons proberen om hier vrijdag en zaterdag samen toch nog van te genieten”, zegt Ilse Robyn van Dodentocht.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.