Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik

Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.

1 reactie

  • Stany Houben

    1 maand geleden
    Wanneer de 4 de prik? Ook al hebben we een corona save ticket! Je blijft mensen besmetten zonder dat je het weet!! Dan verplichten in rusthuizen! Wie gaat dat controleren, de vrijwilligers l, want personeel is er niet genoeg! Misschien dat de betaalde vrijwilligers van de vaccinatiecentra vrijwilligers willen worden! Politiek opbod! Ik ben gevaccineerd maar begin het geloof erin te verliezen!
  1. Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions

    Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalsta­di­ons

    Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”.