Deze bouwgrond stond twee jaar geleden te koop in Overijse.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze bouwgrond stond twee jaar geleden te koop in Overijse. © Marc Baert

90 Vlaamse gemeenten betalen mee voor uw bouwgrond of woning. Check hier of uw gemeente erbij is

Met ‘Wonen in eigen streek’ wil de Vlaamse regering jonge gezinnen de kans geven om in hun eigen regio een toekomst uit te bouwen. In gemeenten met hoge woonprijzen kunnen lokale besturen 50 tot 100% van de grondwaarde van een woning sponsoren. Kandidaat-kopers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je bijvoorbeeld geen te hoog inkomen hebben. Lees hier welke 90 gemeenten zijn geselecteerd.

57 reacties

 • nick brouwers

  1 maand geleden
  Voor iedereen of voor niemand. Stadsbestuurders pesten dikwijls om politieke redenen inwoners weg.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  En wie gaat daar weer vooral van profiteren? Juist ja, degenen die nu ganse sociale woonwijken inpalmen terwijl ze elders eigendom hebben.
 • eric meers

  2 maanden geleden
  Dat gaat weer een gesjoemel worden , de bouwgrond eerst nog in prijs verhogen , dan de staat laten betalen en de overwinst verdelen . Dit fenomeen zien we al decennia als er premies of subsidies gegeven worden verdwijnt het grootste deel in de zakken van politici en bedrijven
 • Anita Billen

  2 maanden geleden
  Heel gemakkelijk om het met het geld van de belastingbetaler te verwezenlijken.Wat een regering.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Smijten met belastingsgeld zijn de politiekers goed in. Vooral aan de mensen die geld genoeg hebben.
 1. “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?
  PREMIUM
  32

  “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?

  Eén op de drie cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel kampt met een slechte ticketverkoop. Wanneer cultuurliefhebbers toch naar buiten komen, kiezen ze voor andere genres dan vroeger en kopen ze hun tickets veel later. Allemaal zaken die grote gevolgen hebben voor de cultuursector: zowel voor het publiek als voor artiesten verandert er van alles. Zes belangrijke stemmen uit de sector delen uitgebreid hun bezorgdheden en zoeken mee naar oplossingen. “Vroeger speelde ik zelden voor een lege zaal. Nu zit er geregeld maar 30 of 40 man.”