Het vaccinatiecentrum van Antwerpen op Spoor Oost.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum van Antwerpen op Spoor Oost. © Klaas De Scheirder

90 procent Vlaamse volwassenen minstens deels gevaccineerd: zo staat uw gemeente er voor

In Vlaanderen is 90 procent van de bevolking boven de 18 jaar minstens deels gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de jongste update van de vaccinatieteller van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Bijna 83 procent is ook al volledig gevaccineerd. Toch blijven er verschillen tussen de 300 Vlaamse gemeenten: tussen de ‘beste' en de 'slechtste' gemeente gaapt een kloof van meer dan 20 procentpunt.

 1. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”
  60

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?