Christiane Slusé (69), voor het weggevaagde huis van haar moeder. "Geen enkele muur staat nog recht. En buiten bakstenen zijn er amper nog spullen terug te vinden. Zelfs geen foto. Alle herinneringen lijken zo in één dag tijd te zijn verdwenen."
Volledig scherm
PREMIUM
Christiane Slusé (69), voor het weggevaagde huis van haar moeder. "Geen enkele muur staat nog recht. En buiten bakstenen zijn er amper nog spullen terug te vinden. Zelfs geen foto. Alle herinneringen lijken zo in één dag tijd te zijn verdwenen." © Photonews

89-jarige vrouw uit Pepinster verdween in het water: “Net toen we dachten dat mama gered was, stortte het huis in”

De zoekacties naar de vermisten gaan onverminderd door in de door overstroming getroffen gebieden, maar sommige families weten al dat ze zich op het ergste moeten voorbereiden. “Mijn moeder van 89 verdween voor onze ogen in het water”, zegt een vrouw uit Pepinster. “Mijn zus wilde haar al zwemmend op de kant krijgen, maar ze vielen. En toen stortte het huis in.”

 1. Huisartsen “ontgoocheld en ongerust” na aankondiging nieuwe maatregelen: “Wij zijn voor politiek van geen tel”
  Play

  Huisartsen “ontgoo­cheld en ongerust” na aankondi­ging nieuwe maatrege­len: “Wij zijn voor politiek van geen tel”

  “Wij blijven ontgoocheld en ongerust achter”, stelt Roel Van Giel van Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land. “Walk-in-testcentra zijn onvoldoende om de druk op de huisartsen te verlichten. We vragen een volledige herziening van het testbeleid.” Het gaat daarbij om testafnames, het bezorgen van codes en attesten en een vaste, duidelijke quarantaine voor iedereen die getest moet worden.
 2. REPORTAGE. Labo’s en laboranten houden het niet meer: “Ik droom ervan ’s nachts. Niet van de testen, wel van de hectiek”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Labo’s en laboranten houden het niet meer: “Ik droom ervan ’s nachts. Niet van de testen, wel van de hectiek”

  Met 112.000 afgenomen testen per dag, botsen ook de laboratoria op hun limieten. Het labo van het AZ Delta in Roeselare analyseert er dagelijks 3.000. ‘Opschalen' is het codewoord. De vierde golf bracht er nachtshiften, extra werkkrachten en nieuwe robots. Zelfs voor een team met “gouden handen” is het lastig volhouden. “Ik zit deze week aan twaalf overuren.”
 1. Ook in onderwijs bijkomende maatregelen: vanaf drie besmettingen hele klas in quarantaine en klasgroepen moeten gescheiden blijven

  Ook in onderwijs bijkomende maatrege­len: vanaf drie besmettin­gen hele klas in quarantai­ne en klasgroe­pen moeten gescheiden blijven

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden hebben een voorstel uitgewerkt voor bijkomende coronamaatregelen in het onderwijs. “We hebben enkele maatregelen uitgewerkt en voorzien ook extra middelen voor de scholen", kondigt minister Weyts aan bij VTM Nieuws. Bij de onderwijsbonden echter is niet iedereen ervan overtuigd dat de maatregelen voldoende zullen zijn om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan.