Sihame El Kaouakibi en Alexander De Croo (rechts).
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi en Alexander De Croo (rechts). © Photo News

89.000 euro aan subsidies van De Croo stroomden door naar privévennootschap El Kaouakibi

WannaWork, het jobplatform van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi, kreeg in 2018 een subsidie van 450.000 euro toegekend van toenmalig minister van Digitalisering Alexander De Croo (Open Vld). Uit onderzoek van VTM Nieuws blijkt dat daarvan minstens 89.000 euro naar de privévennootschap van El Kaouakibi doorstroomde. “We gaan bekijken hoe we dit soort zaken kunnen vermijden in de toekomst.”

357 reacties

 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Niet alleen De Croo zou best aftreden, er zijn er nog genoeg die dit zouden (moeten) mogen doen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Graag een reportage over VZW'S die echt mensen in nood helpen en naar elke € subsidie kunnen fluiten of straffer nog erkende instellingen die benefiets moeten organiseren om wat centen voor hulp aan hun mensen te kunnen bieden.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  We starten een VZW , VRAGEN (en krijgen) een paar ton en we pikken het geld. Voilà ! Het wordt hoog tijd de subsidies onder een microscoop te leggen.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Politieke afrekening, ze doen het allemaal ! Dan moeten ze het maar aan de kaak stellen. We willen niets liever.
 • walter huybrechts

  1 jaar geleden
  Lachaert verwees in zijn komentaar naar burgemeester van Antwerpen over de manier van kontroleren,maar verwijst niet naar De Croo over manier van kontroleren,heerlijk blijven mijnheer Lachaert anders zwijgen
 1. Twintiger krijgt zware schoppen tegen het hoofd na fuif: “Zo’n trappen zijn voor ons poging moord”
  Play
  Sint-Job-in-'t-Goor

  Twintiger krijgt zware schoppen tegen het hoofd na fuif: “Zo’n trappen zijn voor ons poging moord”

  Een twintiger uit Sint-Job kampt nog altijd met de naweeën van een brutale vechtpartij na afloop van een fuif. Zonder aanleiding werd de jongeman afgelopen weekend tegen de grond gewerkt waarna hij enkele rake trappen tegen het hoofd kreeg. De averij die de jongeman opliep, valt uiteindelijk nog mee, maar zijn ouders laten het er niet bij. “We zijn blij dat de daders het gefilmd hebben, hopelijk worden ze zo gestraft”, zegt zijn vader.