Sihame El Kaouakibi en Alexander De Croo (rechts).
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi en Alexander De Croo (rechts). © Photo News

89.000 euro aan subsidies van De Croo stroomden door naar privévennootschap El Kaouakibi

WannaWork, het jobplatform van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi, kreeg in 2018 een subsidie van 450.000 euro toegekend van toenmalig minister van Digitalisering Alexander De Croo (Open Vld). Uit onderzoek van VTM Nieuws blijkt dat daarvan minstens 89.000 euro naar de privévennootschap van El Kaouakibi doorstroomde. “We gaan bekijken hoe we dit soort zaken kunnen vermijden in de toekomst.”

357 reacties

 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Niet alleen De Croo zou best aftreden, er zijn er nog genoeg die dit zouden (moeten) mogen doen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Graag een reportage over VZW'S die echt mensen in nood helpen en naar elke € subsidie kunnen fluiten of straffer nog erkende instellingen die benefiets moeten organiseren om wat centen voor hulp aan hun mensen te kunnen bieden.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  1 maand geleden
  We starten een VZW , VRAGEN (en krijgen) een paar ton en we pikken het geld. Voilà ! Het wordt hoog tijd de subsidies onder een microscoop te leggen.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  1 maand geleden
  Politieke afrekening, ze doen het allemaal ! Dan moeten ze het maar aan de kaak stellen. We willen niets liever.
 • walter huybrechts

  1 maand geleden
  Lachaert verwees in zijn komentaar naar burgemeester van Antwerpen over de manier van kontroleren,maar verwijst niet naar De Croo over manier van kontroleren,heerlijk blijven mijnheer Lachaert anders zwijgen
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. “Meer druiven dankzij infraroodlichtjes”: Vlamingen bedenken ingenieus systeem tegen nachtvorst
  PREMIUM
  Gent

  “Meer druiven dankzij infrarood­licht­jes”: Vlamingen bedenken ingenieus systeem tegen nachtvorst

  Twee jonge ingenieurs uit Gent willen met hun nieuwste uitvinding de wereld veroveren. Met behulp van infraroodlichtjes hebben Alexander Schmidt (34) en Laurens De Vos (33) een techniek ontwikkeld om onder meer druivenranken te beschermen tegen vorst, wat de opbrengst ervan sterk de hoogte in kan jagen. "Ons systeem is goedkoper, efficiënter én zorgt ook nog eens voor een mooi lichtspektakel."
 1. Vandenbroucke over discussies op Overlegcomité: “Er moet toch één iemand zijn die het belang van de gezondheidszorg verdedigt?”
  77

  Vandenbrou­c­ke over discussies op Overlegco­mité: “Er moet toch één iemand zijn die het belang van de gezond­heids­zorg verdedigt?”

  Het Overlegcomité heeft gisteren beslist over het ‘zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De versoepelingen zijn alleen mogelijk als de vaccinatie- en coronacijfers dat toelaten, onderstreept premier Alexander De Croo. Experts vrezen dat te veel maatregelen te snel worden gelost. “We gaan met weinig handrem naar de zomer toe”, waarschuwt infectiologe Erika Vlieghe.
 2. Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingberichten in naam van bpost
  Play
  57

  Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingbe­rich­ten in naam van bpost

  Een nieuwe golf frauduleuze sms’en in naam van bpost doet sinds eind vorige week de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost om mensen geld en/of gegevens af te troggelen. Meer dan 9.000 mensen lieten zich vangen door de phishingpoging, klikten door en downloadden de voorgestelde applicatie. Hun toestel is besmet met een gevaarlijk virus dat veel schade aanricht en dat zich bovendien snel verspreidt naar de telefooncontacten van het slachtoffer.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas