13 procent van de Vlamingen kan geen week vakantie buitenshuis veroorloven.
Volledig scherm
13 procent van de Vlamingen kan geen week vakantie buitenshuis veroorloven. © ANP XTRA

870.000 Vlamingen kunnen zich geen week op reis veroorloven

13 procent van de bevolking in Vlaanderen leefde vorig jaar in een huishouden dat zich geen week vakantie buitenshuis per jaar kan veroorloven om financiële redenen. Dat komt overeen met ongeveer 870.000 personen, zo zegt Statistiek Vlaanderen.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Natuur en Bos: “Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  Natuur en Bos: “Bestrij­ding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  De bestrijding van de Aziatische hoornaar, een exotische wespensoort die een bedreiging vormt voor de honingbij, blijft gegarandeerd. Het Agentschap voor Natuur en Bos zegt bereid te zijn om verdere bestrijdingsacties te ondersteunen indien dat nodig is, inclusief eventuele meerkosten, overeenkomstig de afspraken met het departement Landbouw en Visserij. Hierover zal de komende dagen met de betrokken actoren worden samengezeten. Dat laat het agentschap zondag weten.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 4. GROTE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen hebben amper genoeg centen om maand door te komen
  PREMIUM

  GROTE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen hebben amper genoeg centen om maand door te komen

  De stijgende levensduurte en haperende economie blijven niet zonder gevolgen: een groot deel van de Vlamingen heeft momenteel amper genoeg centen om de maand rond te komen. In Vlaanderen gaat het over 41%, in Brussel (54%) en Wallonië (57%) loopt dat cijfer verder op. Dat zijn maar liefst 2,7 miljoen Vlamingen die het financieel moeilijk hebben. Het is één van de opmerkelijke bevindingen uit onze Grote Peiling.