Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

840.000 prikken in een week tijd in juni: zo wil Vlaanderen de vaccinatiestreefdatum van 11 juli halen

Vlaanderen heeft het schema klaar waarmee het de komende weken de deadline van 11 juli wil halen in de vaccinatiecampagne. Vier weken op rij zullen er meer dan 600.000 vaccins per week worden gezet, in de week van 7 juni volgt een piek met dan zelfs meer dan 840.000 inentingen, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De nog ongeveer 3 miljoen niet gevaccineerde volwassen Vlamingen moeten zo in een recordtempo ingeënt worden.

28 reacties

 • Jozef Vermeulen

  6 maanden geleden
  Gaan ze de AZ rommel die ze van de andere EU lidstaten kregen, opdringen aan iedereen of enkel aan risicopatiënten?
 • Dirk Van den Schoor

  6 maanden geleden
  Ben 55 en krijg al op 01 juni mijn tweede Moderna spuit. Perfect georganiseerd hier in Waals Brabant. Stond wel van in het begin geregisreerd op de Qvax lijst, grt.
 • willem merken

  6 maanden geleden
  Mini-ster Beke U hebt een plan. Is dat overlegd met het virus?
 • Catherine MISTIAEN

  6 maanden geleden
  Proficiat aan de massale vaccinatieorganisatie en hartelijk dank voor alle inzet. Ik werd deze week ingeënt door een gepensioneerde verpleegster. Alles verliep vlekkeloos: waarvoor oprechte dank. Ik beschouw al deze vrijwilligers als engelen op aarde. Deze woorden van lof zijn bedoeld om hen vleugels te geven. Chapeau voor deze geslaagde campagne!
 • David Hermans

  6 maanden geleden
  Op 11 juli is het finale van het EK voetbal. Dus wie zal hier dan nog in geïnteresseerd zijn? En vooral: wie kan het wat schelen dat het dan ook nog eens Vlaamse Feestdag is?
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.