Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

80 procent van kappers al benaderd door klanten voor knipbeurt: “Laat ons werken op veilige manier”

Uit een enquête van coiffure.org blijkt dat 80 procent van de kappers al benaderd is door klanten die hun haar willen laten knippen of kleuren. “We dachten toch dat de consument een beetje meer begripvol zou zijn. 80 procent is niet niets, kappers komen onder druk te staan”, reageerde Jef Vermeulen, voorzitter van de Unie van Belgische Kappers, bij Radio 1.

39 reacties

 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Pff mijn kapper komt al jaren thuis en vorige week zoals altijd  haren gedaan .Als de kapper een mondmasker op heeft en zijn handen ontsmet is er gaan probleem
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  Mij zien ze niet meer in een kapsalon tot corona voldoende verdwenen is. Kapper zijn niet essentieel, want zelf haar knippen kan ook. Het resultaat zal verschillend zijn, maar dat is mij het risico op corona niet waard. Ik neem zelf mijn schaar wel en knip mijn haar kort. Mooi zicht zal het niet zijn, maar wat anderen over mij denken, vind ik in deze context bijzaak. Gezondheid moet nu primeren. 
 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen de mensen die persé een beurt willen eens een filosofisch boek in de hand nemen, en vernemen dat er belangrijke dingen in het leven zijn dan uiterlijk en chichi. Volgens Hegel zou de mens door zijn voortdurend evolueren een beter mens worden, Gelukkig voor hem wordt hij niet geconfronteerd met de uitwassen van het heden, want dan zou hij meer als Schopenhauer spreken. 
 • Wim De swaef

  2 maanden geleden
  Hebben de politici al eens bekeken voor hoeveel besmettingen de kappers zorgen? Dat zullen er niet veel zijn want er wordt op een heel veilige manier gewerkt. Misschien moeten ze zelf eens nadenken over hun eigen verplaatsingen. Met een korte coupe naar Frankrijk en dan zonder quarantaine op bezoek bij de politie. Maar ja, als eerste minister mag dat zeker? Alhoewel ik altijd heb geleerd dat je als baas het goeie voorbeeld moet geven.
 • Patrick De Sutter

  2 maanden geleden
  Laat die mensen werken. Ze hebben allemaal inspanningen gedaan om veilig te werken. Het was de enige plaats waar een mens zich veilig voelde.
 1. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM
  41

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijk­ste coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig