Tientallen bomen vielen omver door het zware stormweer van gisteren.
Volledig scherm
Tientallen bomen vielen omver door het zware stormweer van gisteren. © Marc Aerts

78.374 oproepen op noodnummer 1722: "Verwerking goed verlopen, maar kaders moeten verder opgevuld”

Het nummer 1722 heeft sinds de activatie op zaterdagmiddag al 78.374 oproepen ontvangen en blijft vandaag geactiveerd, meldt Binnenlandse Zaken. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is tevreden over de verwerking van noodoproepen bij het stormweer van gisteren, maar hij erkent dat de kaders voor de noodcentrales nog niet volledig opgevuld zijn. De minister bevestigde dat het met name in Oost-Vlaanderen lang wachten was op het noodnummer.

26 reacties

 • Patrick Van Lersberghe

  4 jaar geleden
  Het lijkt wel of er puin geruimd dient te worden na de doortocht van Jambon. Gisteren bleek het meldpunt waar winkeliers verdachte het verkoop van verdachte producten ook niet te werken.
 • Karel Delcroix

  4 jaar geleden
  vroeger bestond dit niet en liep alles vlotjes... nu hebben we een speciaal nummer en na een paar rampen beginnen ze al te mekkeren dat ze niet voldoende volk hebben. Administratie zorgt voor meer administratie
 • LUC HUON

  4 jaar geleden
  Klagen over onderbezetting op een extra drukke dag. Als ik goed begrijp moet dit noodnummer permanent voorzien zijn op uitzonderlijke situaties. Alsof een warenhuis doorlopend een eindejaars personeelsbestand zou aanhouden.
 • Louis Heyens

  4 jaar geleden
  Kader voor 80% opgevuld en van die 80% was iedereen aanwezig ... kunnen we dat van de postjes van onze ministers ook zeggen? En dat al zeker wetende dat daar eigenlijk met maar 33% alle posten kunnen bemand worden (maar ja Brussel, Wallonië & Vlaanderen, ieder moet zijn regering hebben hé, nu nog ieder gewest zijn koningshuis want die zijn ondervertegenwoordigd)
 • Walter WOUTERS

  4 jaar geleden
  Binnenkort is er geen strand meer in Blankenberge dankzij deze regering....