Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © rv

77 besmettingen met apenpokkenvirus vastgesteld in België

In ons land zijn tot nu toe 77 bevestigde gevallen van apenpokken geregistreerd en 1 mogelijk geval. Dat heeft Sciensano vandaag bekendgemaakt. Vorige week meldde het gezondheidsinstituut nog 52 bevestigde gevallen.

 1. Is het erg dat coronacijfers nu stijgen? Moet uw kind zich nog laten vaccineren? En liggen er patiënten met apenpokken in de ziekenhuizen? Marc Van Ranst geeft antwoord
  PREMIUM

  Is het erg dat coronacij­fers nu stijgen? Moet uw kind zich nog laten vaccineren? En liggen er patiënten met apenpokken in de ziekenhui­zen? Marc Van Ranst geeft antwoord

  Nu het aantal coronabesmettingen voor het eerst in weken weer stijgt en het apenpokkenvirus zich ook via aerosolen blijkt te verspreiden, is het tijd voor een stand van zaken rond de virussen die ons parten spelen. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt voor een nieuw corona-‘golfje’ en wil ons leren de apenpokken te herkennen.
 2. Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvaccins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt
  PREMIUM

  Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvac­cins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt

  Wil je deze zomer een (verre) reis maken? Zorg er dan maar voor dat je tijdig je reisvaccin gaat halen. De wachttijden lopen immers op. De prikken tegen tetanus en hepatitis zijn klassiekers, maar vragen we best ook een malariavaccin of iets tegen apenpokken? En zijn er nog meer ziektes waartegen we ons kunnen wapenen? “Steeds vaker dragen teken ziektes over in Europa. En ook hoogteziekte wordt enorm onderschat”, waarschuwt prof. Steven Callens van UGent.
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.