Een abortuspraktijk in de Amerikaanse stad St. Louis.
Volledig scherm
Een abortuspraktijk in de Amerikaanse stad St. Louis. © EPA

750 zorgverleners roepen parlement op abortuswet niet te versoepelen

In een open brief in De Morgen en La Libre Belgique roepen zowat 750 artsen, vroedvrouwen, verpleegkundigen en andere zorgverleners de Kamerleden op niet door te zetten met de plannen om de abortuswetgeving te versoepelen. De tekst wordt morgen behandeld in de Commissie Justitie van de Kamer.

5 reacties

 • Jacqueline Conings

  2 jaar geleden
  Slogans zoals "baas in eigen buik" en "beslissingsvrijheid" zijn ironisch als men ongeboren baby's het meest fundamentele recht ontzegt, namelijk het recht op leven. Iemand heeft ooit gezegd: als foetussen stemrecht hadden, zou er geen gelegaliseerde abortus zijn!
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Nicolas Van Hoecke, de politici die het wetsvoorstel indienen zelf stage laten lopen in een abortus kliniek waar foetussen van 18 weken geaborteerd worden. Degene die de wet maken zullen nooit moeten gaan slapen met beelden van de geaborteerde baby's op hun netvlies. Euthanasie is het de wilbeschikking van een volwassene, geef ze zelf het pilletjes dan moeten ze een ander niet dwingen om hun leven te beëindigen of dat de familie de beslissing neemt.
 • Marion Van Saan

  2 jaar geleden
  Zeer juiste reactie. 12 weken tijd genoeg.
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  18 weken is levensvatbaar. Mijn buurvrouw bracht na 19 weken een kerngezonde tweeling ter wereld. We hebben het hier over kleine mensjes die vermoord worden en zich niet kunnen verweren. De wet zou baby's moeten beschermen.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Waarschijnlijk 750 katholieken. Als iemand dat wil doen dan is dat zijn keus, als iemand euthanasie wil plegen dan is dat ook zijn keus. Voor alles moeten er regels en wetten zijn. Is er nog iets als beslissingsvrijheid?
 1. Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
  122

  Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

  Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.
 2. Europa geeft België budgettaire ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers
  19

  Europa geeft België budgettai­re ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers

  De Europese Commissie geeft België en de andere lidstaten van de EU een jaar langer budgettaire ademruimte. Na de coronapandemie zijn het nu de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en aanhoudende verstoring van de toeleveringsketens die de Commissie doen beslissen om de strikte begrotingsregels in het vriesvak te stoppen. Toch is het dagelijks bestuur van de Europese Unie scherp in zijn rapport van ons land.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Tania moest naar Nederland voor abortus: “Ik leek wel op de vlucht, als een crimineel”
  PREMIUM

  Tania moest naar Nederland voor abortus: “Ik leek wel op de vlucht, als een crimineel”

  Al heel snel na haar eerste bevalling was Tania Helsmoortel, toen 22, opnieuw zwanger. Maar én een restaurant uitbaten én twee kinderen jonger dan een jaar opvoeden? “Dat was gewoon niet haalbaar”, zegt de 49-jarige West-Vlaamse. Rond 16 weken zwangerschap liet zij in Nederland een abortus uitvoeren. Ook Iris ging voor de ingreep naar Nederland. “Ik schaamde me vooral: wéér zo jong zwanger.”