Een abortuspraktijk in de Amerikaanse stad St. Louis.
Volledig scherm
Een abortuspraktijk in de Amerikaanse stad St. Louis. © EPA

750 zorgverleners roepen parlement op abortuswet niet te versoepelen

In een open brief in De Morgen en La Libre Belgique roepen zowat 750 artsen, vroedvrouwen, verpleegkundigen en andere zorgverleners de Kamerleden op niet door te zetten met de plannen om de abortuswetgeving te versoepelen. De tekst wordt morgen behandeld in de Commissie Justitie van de Kamer.

5 reacties

 • Jacqueline Conings

  3 jaar geleden
  Slogans zoals "baas in eigen buik" en "beslissingsvrijheid" zijn ironisch als men ongeboren baby's het meest fundamentele recht ontzegt, namelijk het recht op leven. Iemand heeft ooit gezegd: als foetussen stemrecht hadden, zou er geen gelegaliseerde abortus zijn!
 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Nicolas Van Hoecke, de politici die het wetsvoorstel indienen zelf stage laten lopen in een abortus kliniek waar foetussen van 18 weken geaborteerd worden. Degene die de wet maken zullen nooit moeten gaan slapen met beelden van de geaborteerde baby's op hun netvlies. Euthanasie is het de wilbeschikking van een volwassene, geef ze zelf het pilletjes dan moeten ze een ander niet dwingen om hun leven te beëindigen of dat de familie de beslissing neemt.
 • Marion Van Saan

  4 jaar geleden
  Zeer juiste reactie. 12 weken tijd genoeg.
 • Jacques Mertens

  4 jaar geleden
  18 weken is levensvatbaar. Mijn buurvrouw bracht na 19 weken een kerngezonde tweeling ter wereld. We hebben het hier over kleine mensjes die vermoord worden en zich niet kunnen verweren. De wet zou baby's moeten beschermen.
 • Nicolas Van Hoecke

  4 jaar geleden
  Waarschijnlijk 750 katholieken. Als iemand dat wil doen dan is dat zijn keus, als iemand euthanasie wil plegen dan is dat ook zijn keus. Voor alles moeten er regels en wetten zijn. Is er nog iets als beslissingsvrijheid?