BELGA
Volledig scherm
© BELGA

75 treinen reden door het rood in 2012

Er zijn vorig jaar 75 treinen door het rode sein gereden, of meer dan één per week. In 34 gevallen was er potentieel gevaar. Dat schrijft De Standaard. Spoorbeheerder Infrabel erkent dat het er "nog steeds 75 te veel" zijn, maar toont zich tevreden met de daling ten opzichte van 2011 (-16) en 2010 (-29).

  1. Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festivalganger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”
    PREMIUM

    Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festival­gan­ger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”

    14 Juli 2016. De 26-jarige Simon vertrekt met zijn vrienden naar het Dour-festival, een vijfdaags feest. Een dag later belandt Simon in een politiecel, onder invloed van LSD. Zijn toestand gaat snel achteruit. Enkele uren later sterft hij in het ziekenhuis. Een overdosis volgens de autopsie. Maar dat is buiten de raadkamer van Henegouwen gerekend, die heeft beslist - vijf jaar na de feiten - dat de betrokken politieagenten zich moeten verantwoorden voor Simons dood voor de rechtbank. Dat meldt La Dernière Heure.