Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. © Shutterstock

716 miljoen lijntjes cocaïne onderschept (maar de 6 miljard andere passeren wél)

“De ketting van de drugstrafiek is niet doorbroken. Het feest gaat door.” Dat is de conclusie van administrateur-generaal van Douane en Accijnzen Kristian Vanderwaeren na een half jaar drugsjagen in Antwerpen. Bijna 36 ton cocaïne werd al in beslag genomen in de Antwerpse haven - en geschat wordt dat amper “10 à 20%” van het totaal onderschept wordt.

10 reacties

 • Johan Goossens

  1 maand geleden
  Pak de gebruikers aan. Zonder gebruikers geen drugshandel. Cocaïne is makkelijk op te sporen in het haar. Zware boetes voor alle gebruikers. Begin maar in het entertainment milieu en bij de vrije beroepen. De vraag en daarmee de handel gaat snel dalen.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Veel vaker de mensen die goederen checken laten wisselen van baan, want drugshandelaren kopen hen om.. zodat ze grote partijen door laten gaan.. als steeds gewisseld wordt, zal er meer onderschept worden..
 • Jelle van Elsacker

  1 maand geleden
  Die drugsbaronnen komen niet meer bij van het lachen , België is echt een paradijs voor die mannen, maar nu is het veel te laat , dat wist natuurlijk heel België al
 • Marc Spandel

  1 maand geleden
  Ik vraag me het volgende af. Als het ginder toch zo'n vruchtbare grond is, én de mensen op die grond volop vernietigende drugs produceren om niet te vervallen in hongersnood... Waarom produceren ze dan op die grond geen voedingswaren die hun honger rechtstreeks kan stillen i.p.v drugs?
 • Lisette Willems

  1 maand geleden
  Er worden bewust bepaalde containers met drugs opgeofferd om andere achter het hoekje te laten passeren. Terwijl heel Antwerpen met grote borst op zen borst klopt lachen de drugsbaronnen in hun knuisje.
 1. Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik
  24

  Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik

  Vlaanderen gaat in beroep tegen de uitbreiding van de luchthaven in Luik. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is de impact die de uitbreiding van de luchthaven op Vlaanderen zal hebben onvoldoende onderzocht. “Vanuit Vlaanderen hebben we in het voorjaar al onze opmerkingen en bezorgdheden aan de Waalse overheid bezorgd, maar daar wordt in deze vergunning op geen enkele manier rekening mee gehouden”, stelt de Limburgse N-VA-minister.