.
Volledig scherm
PREMIUM
. © BELGA

7 op de 10 poetshulpen vrezen besmetting: zo hou jij het veilig voor jouw poetshulp

Onze huishoudhulp voelt zich sinds corona niet meer veilig. Zeker nu er weer massaal wordt thuis gewerkt, springen twee op de drie klanten te nonchalant met de veiligheidsvoorschriften om, zo stellen de poetshulpen zelf. Maar liefst 7 op de 10 is bang op de werkplek besmet te geraken. De huishoudhulpen willen daarom het recht krijgen onveilige opdrachten te kunnen weigeren. Met deze nuttige tips hou jij het veilig voor jouw poetshulp.

7 reacties

 • Pascal De Groote

  2 maanden geleden
  Partner doet 2 adressen per dag x 5 dagen dat is dus telkens ja tien bubbels hé.
 • Fabienne Weusten

  2 maanden geleden
  Ik doe gezinszorg. Moet bij verschillende gezinnen per dag gaan. Soms moeten we zelfs mensen verzorgen. Maar over ons spreekt niemand. Dit is echt frustrerend. Wij doen ons job enorm graag. En met hart en ziel. Maar dan is het ook zeer pijnlijk dat ze maar altijd van de poetshulp spreken. Wij kunnen de mensen soms niet op een afstand van ons houden.
 • Joris De Crom

  2 maanden geleden
  Voor mij en mijn poets hulp is dat geen probleem, het meeste is op geruimd. Als ze komt ben ik werken.Zorg steeds dat er proper gewassen materiaal klaar licht. En een beetje respect dit geld voor de bijde kanten.
 • Guido Ceuleers

  2 maanden geleden
  Mijn poetshulp van Zorgbedrijf Antwerpen komt om de 2 weken. Wij bevinden ons zoveel mogelijk in een ander vertrek, mondmasker op de kin en omhoog zodra we toch iets dichter bij elkaar komen. Krijgt handzeep en eigen handdoek ter beschikking.Het glas waaruit ze drinkt gaat direct in vaatwas machine,en wordt dus warm gereinigd.zelfs als ik de garage open, om haar fiets weg te zetten, hebben we beiden mondmasker op. Nemen apart de lift.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Voor sommigen is de poetsvrouw  MAAR iemand die hun ,vuiligheid, komt opkuisen geen respect voor hen van hen deze mensen verdienen beter .
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is