Carla Claeys met een foto van haar dochter. "Ze lachte echt altijd."
Volledig scherm
PREMIUM
Carla Claeys met een foto van haar dochter. "Ze lachte echt altijd." © Photo News

7 jaar na dodelijk spoorongeval van Charlotte (12) blijft moeder verscheurd achter: “Soms wil ik haar zeggen: ‘Trut, jij hebt mijn leven kapot gemaakt, omdat je niet luisterde’”

“Soms wil ik haar zeggen: ‘Trut, jij hebt mijn leven kapot gemaakt, omdat je niet luisterde’”, zegt Carla Claeys (57). Ze is nu de stem van een nieuwe Infrabel-campagne die waarschuwt voor de gevaren van spoorlopen: in 2014 stierf haar dochter Charlotte, voor altijd 12, toen ze spelend op de treinsporen werd gegrepen door een voorbijrazende intercity. Nog altijd is er, behalve intens verdriet en gemis, een latente boosheid. “Ik had het haar zò vaak gezegd. Honderden keren. Er gaat sindsdien geen dag meer voorbij dat ik mij de vraag niet stel: waarom heeft ze toch dat risico genomen?”

9 reacties

 • Johnny Vandewalle

  2 maanden geleden
  Bepaalde overwegen zouden ook mogen beter afgesteld worden sommige slagbomen gaan toe en het duurt 2 min voor trein er voorbij komt dit zet aan om nog snel over te steken wat ik zeker niet goedkeurt en zelf ook niet zou doen
 • Paula Bleux

  2 maanden geleden
  Moedige mama, die duidelijk haar verdriet toont aan de jeugd. Als een dringende smeekbede, lieve kinderen, denk na, denk na als je gevaar opzoekt. Denk aan het altijd durende verdriet van jou ouders. Want zij blijven om jou treuren, hun leven,,, lang. 💓
 • Dick DECOCK

  2 maanden geleden
  Vele levens van ouders zijn al verwoest door het gedrag van hun kinderen.Respect voor die dame die afstapt van eigen kind schoon kind maar de realiteit verwoord zonder afbreuk te doen aan liefde voor haar dochter.
 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Heb het maar aan de hand, je gaat er kapot aan. Een groot stuk van je leven is heengegaan.
 • Luc Beckers

  2 maanden geleden
  Ik weet wat het is om een kind te verliezen Je leeft niet meer maar overleeft zelfs na 15 jaar
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten