thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

61,8 jaar: op die leeftijd gaan we effectief met pensioen en dat is nog steeds bij laagste van OESO

De effectieve pensioenleeftijd in België ligt nog steeds een pak lager dan bij de meeste andere landen binnen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In 2018 bedroeg de effectieve pensioenleeftijd in ons land gemiddeld 61,8 jaar, zo blijkt uit een rapport van de OESO (Pensions at a Glance 2019).

33 reacties

 • patrick morel

  1 jaar geleden
  Op welke leeftijden gaan ambtenaren met pensioen en wat is de leeftijdsgrens bij brugpensioen.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Over de duizenden die er gezond en wel nooit voor gewerkt hebben word alweer zedig gezwegen toch.
 • Peter Simons

  1 jaar geleden
  Er moet toch iemand de royale dotaties van onze excellenties betalen !
 • tony decabooter

  1 jaar geleden
  Met een loopbaan van 45 jaar ,45 jaar afdragen aan belastingen op werk,moet op pensioen gaan vanzelf kunnen ,lijkt mij,en als U lichaam niet helemaal gesloopt is door het harde werk bestaat de kans om nog een tijd van het leven te genieten
 • lieve vanderstraeten

  1 jaar geleden
  De jaren dat ge effectief gewerkt hebt, daar moet ge pensioen voor krijgen belastingvrij. Er zijn er duizenden die bijna niet of nooit gewerkt hebben, ook geen bijdrage aan het pensioen gedaan, en ook nog eens sociale voordelen heeft gekregen, die hebben uiteindelijk niet veel minder pensioen dan een werkende nu heeft.
 1. Na vondst overleden baby: Nederlandse politie zet duikers in en houdt nog altijd ernstig rekening met piste van Vlaamse moeder
  Wernhout/Wuustwezel/Hoogstraten

  Na vondst overleden baby: Nederland­se politie zet duikers in en houdt nog altijd ernstig rekening met piste van Vlaamse moeder

  De politie in het Nederlandse Wernhout organiseert vandaag een zoekactie in het meer bij het bungalowpark aan de Wernhoutsbrug in het kader van het onderzoek naar de vondst van de overleden baby eerder deze week. De politie gaat er nog altijd vanuit dat de kans groot is dat de moeder net over de grens in Wuustwezel of Hoogstraten woont.
 2. Ardooise cafébaas dreigt jongeren die coronaregels niet volgen van zijn terras te weren: “Dit is hun allerlaatste kans”
  Ardooie

  Ardooise cafébaas dreigt jongeren die coronare­gels niet volgen van zijn terras te weren: “Dit is hun allerlaat­ste kans”

  Jongeren die met meer dan vier aan tafeltjes zitten, hun mondmasker niet opzetten of samenscholen aan de toiletten. Het is schering en inslag in café De Groene Dreve in Ardooie. Het zit uitbater Johan Laridon zo hoog dat hij op Facebook dreigde enkel nog volwassenen toe te laten. “Zover laat ik het niet komen, maar dit is écht wel hun laatste kans”, reageert hij.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek