thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

61,8 jaar: op die leeftijd gaan we effectief met pensioen en dat is nog steeds bij laagste van OESO

De effectieve pensioenleeftijd in België ligt nog steeds een pak lager dan bij de meeste andere landen binnen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In 2018 bedroeg de effectieve pensioenleeftijd in ons land gemiddeld 61,8 jaar, zo blijkt uit een rapport van de OESO (Pensions at a Glance 2019).

33 reacties

 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  Op welke leeftijden gaan ambtenaren met pensioen en wat is de leeftijdsgrens bij brugpensioen.
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Over de duizenden die er gezond en wel nooit voor gewerkt hebben word alweer zedig gezwegen toch.
 • Peter Simons

  2 jaar geleden
  Er moet toch iemand de royale dotaties van onze excellenties betalen !
 • tony decabooter

  2 jaar geleden
  Met een loopbaan van 45 jaar ,45 jaar afdragen aan belastingen op werk,moet op pensioen gaan vanzelf kunnen ,lijkt mij,en als U lichaam niet helemaal gesloopt is door het harde werk bestaat de kans om nog een tijd van het leven te genieten
 • lieve vanderstraeten

  2 jaar geleden
  De jaren dat ge effectief gewerkt hebt, daar moet ge pensioen voor krijgen belastingvrij. Er zijn er duizenden die bijna niet of nooit gewerkt hebben, ook geen bijdrage aan het pensioen gedaan, en ook nog eens sociale voordelen heeft gekregen, die hebben uiteindelijk niet veel minder pensioen dan een werkende nu heeft.
 1. IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeenkomst van Europa
  Heusden-Zolder

  IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeen­komst van Europa

  MINI-eigenaars en -liefhebbers moesten vandaag in Zolder zijn voor hét evenement van Europa. Bijna 5.000 MINI’s reden in alle maten, kleuren en leeftijden reden in colonne op het circuit voor de jaarlijkse MINI Fan & Track Day die na twee jaar corona terug van weggeweest is. “Fiere gezichten, pronkende eigenaars uit alle hoeken van de Benelux en de meest uiteenlopende MINI’s: dit is genieten", klinkt het.