Een student luistert naar de problemen waarmee de uitbaters van een eethuis in Elsene kampen en doktert vervolgens oplossingen uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een student luistert naar de problemen waarmee de uitbaters van een eethuis in Elsene kampen en doktert vervolgens oplossingen uit. © Instagram

60 studenten staan bedrijven in nood bij: “Zij de gratis hulp, wij de ervaring: pure win-win”

In dit vreemde academiejaar, zonder cantussen of Erasmus, vullen zo'n zestig studenten de vrijgekomen tijd nuttig in. Ze hebben zich verenigd in Cov.help, een initiatief dat kleine zelfstandigen bijstaat die getroffen zijn door de coronacrisis. Gratis. "Dit is pure win-win."

4 reacties

 • Alain Provist

  1 maand geleden
  Wel in België zou dit absoluut niet kunnen, en terecht ook dit is in conflict met zowat alle arbeidswetten die er zijn om juist zo een toestanden te vermijden.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Mondmasker moet blijkbaar niet?
 • Dirk Verschuren

  1 maand geleden
  Cool initiatief! Toont engagement, creativiteit en constructieve mentaliteit.
 • Gust Trentels

  1 maand geleden
  Vele bedrijven zullen weigeren, gratis mag niet volgens de arbeidswet, verzekeringen die moeten afgesloten worden, badges en dergelijke, onbekenden op de bedrijfsterreinen. Ik denk het niet.
 1. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"