6 op de 10 krijgen hulp van ouders bij aankoop huis

6 op de 10 jongeren krijgt van zijn ouders financiële hulp bij de aankoop van een woning. Dat blijkt uit een onderzoek van Axa. In tegenstelling tot een lening tussen familie wordt niet verwacht dat het geld op termijn wordt terugbetaald.

10 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Vele ouder(s) kunnen hun kinderen niks meegeven. Dat wil niet zeggen dat deze kinderen in het leven falen. Ik heb voor een appel en een ei een halve hectare gekocht in Frankrijk. Als Tchernobyl in België geburt, hebben ze een plek gratis en voor niks om naartoe te gaan. Meer kan ik niet doen.
 • Jef Lois

  3 jaar geleden
  Waarom moesten wij het vroeger zelf allemaal zelf doen en nu moet men de kindjes van alles toe stoppen? Hoeveel jongeren van vandaag werken voor welke reden dan ook 4/5 en nemen al hun verlof op en dan rekenen op,pa en ma? Neen laat ze eerst zelf maar eens hard werken en dan kunnen mss rekenen op de ouders. Na de bevaling was mijn vrouw na een week terug aan het werk en nu?
 • Roland Peeters

  3 jaar geleden
  Laten uitschijnen dat gepensioneerden geld genoeg hebben om uit te delen noem ik indoctrinatie.Misschien ergens een idee om de pensioenen te verlagen?Waaom de pensioenen niet harmoniseren,
 • Sonja Van den bossche

  3 jaar geleden
  En wat gebeurd er als ze het huis na aankoop niet meer leuk vinden, en het willen verkopen? De erfenis is erdoor...misschien kan men op het nieuws eens vermelden hoe ouders zich hierin kunnen indekken. Niet alle verhalen zijn even mooi!
 • Daisy Vandermeersch

  3 jaar geleden
  Hier zelfstandig een woning gekocht op 25 zonder financiële hulp en ben daar ongelofelijk trots op! Ouders hielpen op een andere manier. Tuin helpen aanleggen, mama deed nog even de was.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.