6.000 agenten hebben pistool dat kan blokkeren

De federale politie roept de pistolen van 6.000 agenten terug. "Ze moeten allemaal gecontroleerd en mogelijk gerepareerd worden nadat één wapen blokkeerde door een probleem met de slagpin." Het gaat om pistolen van het type MP9, gemaakt door het Amerikaanse Smith & Wesson. In 2010 bestelde de federale politie 8.000 exemplaren, waarvan er 6.000 verdeeld zijn onder de agenten. De overige 2.000 liggen in een reservestock. Kostprijs van de aankoop: 4,35 miljoen euro.

 1. Open Vld wil overal elektronisch stemmen bij lokale verkiezingen in 2030, CD&V wil "zo snel mogelijk" online stemmen mogelijk maken

  Open Vld wil overal elektro­nisch stemmen bij lokale verkiezin­gen in 2030, CD&V wil "zo snel mogelijk" online stemmen mogelijk maken

  Als het van Open Vld afhangt, moet er bij de lokale verkiezingen van 2030 in heel Vlaanderen elektronisch worden gestemd. Tegelijkertijd willen de Vlaamse liberalen dat vaker een beroep wordt gedaan op ambtenaren om de stembureaus te bemannen en dat de vergoeding voor wie de stem- en telbureaus bemant, stevig wordt opgekrikt. Dat staat in een conceptnota die Vlaams parlementslid Tom Ongena heeft klaargestoomd. CD&V wil dan weer “zo snel mogelijk” online stemmen en stemmen per brief mogelijk maken voor de lokale verkiezingen. Dat staat in een conceptnota van de partij rond lokale verkiezingsregels.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.