Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © AFP

500 jongeren lanceren vijf oplossingen voor seksuele intimidatie in de stad

De 500 jongeren die dinsdag vergaderden in het kader van het online event “J500" van Plan International België en Spanje hebben vijf oplossingen voor seksuele intimidatie in de stad opgelijst. Het gaat dan onder meer om een verplichte inbedding van gendergelijkheid in het schoolcurriculum, de creatie van een noodnummer op het openbaar vervoer en de oprichting van een online platform waar jongeren hun mening kunnen geven. Dat meldt Plan International België dinsdag in een persbericht.

 1. MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbroucke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”
  126

  MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermij­nen”

  Het zit er weer bovenarms op tussen de MR van Georges-Louis Bouchez en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), nochtans coalitiepartners in dezelfde federale regering. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”, vindt Bouchez. “De terrassen gaan op 8 mei open.” Vandenbroucke had gisteren nog eens benadrukt dat dat enkel kan onder twee voorwaarden.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League