Rudy Demotte, minister-president van de Franse Gemeenschap.
Volledig scherm
Rudy Demotte, minister-president van de Franse Gemeenschap. © Photo News

500 euro onbelast bijverdienen gaat voorlopig niet door: Franstalige Brusselaars roepen belangenconflict in

Het parlement van Franstalige Brusselaars of Cocof heeft een belangenconflict ingeroepen tegen het wetsontwerp over het onbelast bijklussen. De bespreking van de maatregel in de Kamer verdwijnt daardoor nu zestig dagen in de koelkast.

194 reacties

 • lilianne van neylen

  5 jaar geleden
  Maggie en haar partij zijn op zere tenen gaan staan. Voor de PS is het niet denkbaar dat een gewone, werkende en VLAAMSE mens eens iets zou kunnen/ durven verdienen zonder belastingen te betalen. Die belastingen moeten namelijk de hoge werkloosheid en het groot aantal zieken in hun regio’s betalen! De geldstroom stoppen, nu direct. Moeten wij daar geen belangenconflict tegen indienen?
 • lilianne van neylen

  5 jaar geleden
  Nog maar eens bewijs dat als het over werken gaat je niet moet rekenen op die delen van het land waar profiteren van de zorgvoorzieningen, betaalt met de hoge belastingen van de werkende Vlamingen, het grootste goed is!
 • lilianne van neylen

  5 jaar geleden
  In Nederland bestaan dit soort statuten en nog vele andere flexibele werkmogelijkheden al jaren. Daarom is daar minder stress en werkt iedereen. Hier kan het weer niet. Toch typisch dat het weer die zijn waar de werkloosheid welig tiert en werken as such voor velen niet in het woordenboek staat
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Dan heb je goede argumenten om de laagste pensioenen als laagste in de EU te behouden. Je moet maar bijwerken. Dat levert goedkope arbeidskrachten op. En meer werklozen levert nog meer extra goedkope werkkrachten op. Het verlies aan fiscale inkomsten compenseer je met nog meer taksen en hogere facturen. Een verwezenlijking van de Open Vlaamse Liberale Dieven.
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Zwartverdieners worden hier beschermd. Erger kan het toch niet meer ?!!