Beeld van de vaccinaties in woonzorgcentrum Meulebroek in Hamme.
Volledig scherm
Beeld van de vaccinaties in woonzorgcentrum Meulebroek in Hamme. © Geert De Rycke

50.000 mensen gevaccineerd in woonzorgcentra, 10 met bijwerkingen

Tot en met woensdag 13 januari zijn in België 50.000 mensen gevaccineerd. Het gaat vooral om bewoners, maar ook om personeel van de woonzorgcentra. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. 

2 reacties

 • Kris Boydens

  1 maand geleden
  Tja, als de enigen die momenteel gevaccineerd worden mensen bijna aan het eind van hun leven zijn, is het dan niet logisch dat er wel eens bijwerkingen extra zijn? Ze hebben meer last van al hun andere kwalen dan van vaccin veel kans.
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  Aan dit tempo van 50.000 op veertien dagen, zijn we 936 weken bezig. Dat is 8 jaar.
 1. Vaccinatieteller België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelijking met het buitenland

  Vaccinatie­tel­ler België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelij­king met het buitenland

  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
 2. Campagne ‘Unhappy Birthday’ pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: “Legaliseren van cannabis kan belangrijke rol spelen in herstel economie na coronacrisis”
  6

  Campagne ‘Unhappy Birthday’ pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: “Legalise­ren van cannabis kan belangrij­ke rol spelen in herstel economie na coronacri­sis”

  Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Belgische drugswet deze woensdag, lanceren de actiegroepen #STOP1921 en SMART on Drugs de campagne “Unhappy Birthday!”. Met dit initiatief pleiten zij voor de decriminalisering van het bezit van alle illegale middelen voor persoonlijk gebruik en de oprichting van een parlementaire werkgroep om het drugbeleid te herzien naar een menselijke benadering.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI