Het gaat om 36 isolatie- en 12 quarantainebevelen.
Volledig scherm
Het gaat om 36 isolatie- en 12 quarantainebevelen. © BELGA

48 hardleerse Vlamingen krijgen isolatie- of quarantainebevel

Mensen die hardnekkig weigeren om in isolatie of quarantaine te gaan, kunnen daartoe gedwongen worden via een isolatie- of quarantainebevel. In Vlaanderen zijn intussen 36 isolatiebevelen en 12 quarantainebevelen uitgeschreven. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys. 

3 reacties

 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Stop ze in een kazerne op leger regime geen ziekte-uitkering alles uit eigen zak betalen alsjeblieft als je hun portemonnee raakt niet met een boete van250€ maar x 10 zal het misschien beginnen door te dringen 
 • maarten anthonis

  4 maanden geleden
  Sluit die onnozelaars dan op, en geen ziekenzorg voor hen .14 dagen in een cel en enkel eten en drinken geven, voor de rest geen contact. Wie niet horen wil moet voelen.
 • Benny Van Leuven

  4 maanden geleden
  Dat dwangbevel werkt waarschijnlijk even goed als een bevel om het grondgebied te verlatenDe enige manier om hardleerse overtreders eens goed te raken,is via hun portemonnee.En dan praten we niet over die miezerige €250,maar over minstens een 10-voud.Degenen die niet kunnen of willen betalen,loonbeslag of inzetten voor de logistiek bij een corona afdeling.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht