Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © Gregory Van Gansen / Photo News

“450.000 euro doorgesluisd van vzw Let's Go Urban naar persoonlijke vennootschappen El Kaouakibi”, blijkt uit eindverslag bewindvoerster

“Georganiseerd bedrog”. Dat is de harde conclusie die de voorlopig bewindvoerder maakt in haar verslag van Let’s Go Urban (LGU). Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws. Miljoenen euro’s aan subsidies gingen naar LGU waarvan op twee jaar tijd 450.000 euro werd doorgesluisd naar politica El Kaouakibi (Open vld) en haar vennootschappen. Een reconstructie: welk bedrag was bestemd voor welk project, maar lijkt te zijn ‘verdwenen’. 

 1. Nu oprichtster en gezicht Sihame El Kaouakibi onder vuur ligt: dit is het felgeplaagde ‘Let's Go Urban’
  PREMIUM

  Nu opricht­ster en gezicht Sihame El Kaouakibi onder vuur ligt: dit is het felgeplaag­de ‘Let's Go Urban’

  Een onderwijzeres met een teveel aan energie geeft lessen hiphop aan anderstalige nieuwkomers. Het is februari 2009, het decor een simpel turnzaaltje in Boom. Leen Verbist (sp.a), toen schepen van jeugd in Antwerpen, merkt de onderwijzeres/danseres op. Sihame El Kaouakibi is dan 23 en zal niet veel later voor het eerst samenwerken met de stad Antwerpen: workshops in muziekcentrum Trix. Dit is het verhaal van na de danstraining nog snel zelf de toiletten van de turnzaal moeten kuisen tot het stadsfenomeen dat ‘Let’s Go Urban’ op het Kiel vandaag is.
 2. Het net rond Sihame lijkt zich stilaan te sluiten: vervalste facturen en de op maat gemaakte keuken
  PREMIUM

  Het net rond Sihame lijkt zich stilaan te sluiten: vervalste facturen en de op maat gemaakte keuken

  Bij de vzw Let’s Go Urban, het geesteskind van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi, zijn facturen ontdekt die vervalst zijn om zo onterecht subsidies binnen te halen. Dat blijkt uit onderzoekswerk van VTM Nieuws-gerechtsjournalist Faroek Özgünes. Concreet gaat het om een zestal facturen ter waarde van zo’n 55.000 euro waarbij de originele aankoopfacturen van onder andere meubilair en die beruchte keuken aangepast werden. Ook de keukenbouwer kan zijn ogen niet geloven als hij geconfronteerd wordt met het bewijs.
 1. PORTRET. Is ‘de Beyoncé van de liberalen’ fraudeur of slachtoffer van karaktermoord?
  PREMIUM

  PORTRET. Is ‘de Beyoncé van de liberalen’ fraudeur of slachtof­fer van karakter­moord?

  Ze werd al ‘de Beyoncé van Open Vld’ genoemd, maar zelf omschrijft ze zich als ‘een activiste met stijl en beheersing, humor en zelfrelativering’. Als Vlaams parlementslid heeft ze het gevoel continu de luis in de pels te moeten zijn. De Antwerpse Sihame El Kaouakibi (34) trekt al jarenlang ten strijde tegen racisme, seksisme en structurele ongelijkheid. Ze slaagt erin strijdlust met kwetsbaarheid te verzoenen. Dat helpt om de scheldwoorden te verteren die ze systematisch te slikken krijgt. Nu wordt haar fraude rond haar vzw Let’s Go Urban aangewreven. Portret van de vrouw die in de politiek stapte uit weerzin voor de politiek.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt