Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verzekert dat de besparingen weloverwogen zijn.
Volledig scherm
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verzekert dat de besparingen weloverwogen zijn. © BELGA

419 jobs weg bij VDAB: regering bespaart fors op overheidspersoneel

BinnenlandBijna 22 miljoen euro en 419 voltijdse personeelsleden. Dat moet VDAB de komende jaren inleveren door de besparingen binnen de Vlaamse regering. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen. Andere slachtoffers zijn het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieumaatschappij en verschillende andere milieu- en energieagentschappen.

50 reacties

 • Frank Vekemans

  2 jaar geleden
  En mr Somers, iedereen die u gaat ontslagen zal wel van NVA strekking zijn, nu hebt u de mogelijkheid om NVA leden te straffen, gewoon ontslag geven, zo kan u uw haat tegen alles wat Vlaams is uiten
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  350 politiekers bespaart ook 75 miljoen en scheelt 1090 werklozen.
 • Anita Billen

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter fors op de regering zelf besparen . Want wat daar allemaal bij elkaar zit ....
 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  Alles wordt beslist door Europa, waarom heeft België 6 regeringen nodig...?
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Niet meer dan logisch. Ooit had ik een afspraak bij de VDAB - toen ik nog geloofde dat ze personeel zouden kunnen vinden - en ik kwam in een groot bureau waar iemand mij (heel vriendelijk) te woord stond terwijl er 25 anderen stonden te kletsen of de krant zaten te lezen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. ASSISEN. Enkele getuigen staan met tegenzin op assisenproces Silvio Aquino: “nu sta ik hier als een beachboy voor u in mijn korte broek”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Enkele getuigen staan met tegenzin op assisenpro­ces Silvio Aquino: “Nu sta ik hier als een beachboy voor u in mijn korte broek”

  Nadat voormiddag enkele getuigen niet opdaagden op het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino, getuigden namiddag wel een aantal heren, zij het met veel tegenzin. Het leverde een straf verhaal op van een ontvoering van miljoenen euro’s waar ‘beachboy’ Alex slachtoffer van werd. En heel wat scheldpartijen. “Iedereen is multimiljonair en wordt hier afgeschilderd als gangster.”
 1. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
  Play
  Brugge

  Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

  De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.