Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt".
Volledig scherm
Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt". © BELGAONTHESPOT

400 mensen betogen in Leuven tegen extreme armoede

In de Leuvense binnenstad hebben deze namiddag zowat 400 mensen gemanifesteerd om bijkomende overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede. Het initiatief voor deze jaarlijkse betoging in de marge van de Internationale dag tegen extreme armoede en sociale uitsluiting op 17 oktober ging uit van het Leuvens Collectief tegen Armoede en Sociale Uitsluiting.

15 reacties

 • Caroline Bex

  3 jaar geleden
  Geef twee mensen 100€: de ene maakt er 200€ van, de andere eindigt met lege handen...
 • vanaeken jokke

  3 jaar geleden
  400 MENSEN gaan ze dat ook een geslaagde opkomst noemen.Er staan vacatures genoeg open ga werken profiteurs.Een basis inkomen profiteren van de werkers dat is een basis inkomen.
 • Jan Vannuffelen

  3 jaar geleden
  Maria Arens , basisinkomen voor iedereen is bulshit . Jij wil dus ook leven op de kap van andermans werk . Ga zelf werken voor uw kost en inwoon , of ga in noord korea wonen .
 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  Geen enkel mens heeft het recht een ander mens te bevelen wat te doen? Schandelijk sommige reacties hier. Stop met zagen over geld, basisinkomen voor iedereen. Werken is geen probleem, ervoor betaald worden meer en meer....
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  VB is een rechtse partij met een economische visie die even goed de belangen van de ondernemers zal behartigen en de rechten en voordelen van de werkenden zal beknotten. Te beginnen met het afschaffen van hun vakbonden. Enkel deze van de werknemers, niet deze van de werkgevers.