Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt".
Volledig scherm
Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt". © BELGAONTHESPOT

400 mensen betogen in Leuven tegen extreme armoede

In de Leuvense binnenstad hebben deze namiddag zowat 400 mensen gemanifesteerd om bijkomende overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede. Het initiatief voor deze jaarlijkse betoging in de marge van de Internationale dag tegen extreme armoede en sociale uitsluiting op 17 oktober ging uit van het Leuvens Collectief tegen Armoede en Sociale Uitsluiting.

15 reacties

 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Geef twee mensen 100€: de ene maakt er 200€ van, de andere eindigt met lege handen...
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  400 MENSEN gaan ze dat ook een geslaagde opkomst noemen.Er staan vacatures genoeg open ga werken profiteurs.Een basis inkomen profiteren van de werkers dat is een basis inkomen.
 • Jan Vannuffelen

  4 jaar geleden
  Maria Arens , basisinkomen voor iedereen is bulshit . Jij wil dus ook leven op de kap van andermans werk . Ga zelf werken voor uw kost en inwoon , of ga in noord korea wonen .
 • Maria Arens

  4 jaar geleden
  Geen enkel mens heeft het recht een ander mens te bevelen wat te doen? Schandelijk sommige reacties hier. Stop met zagen over geld, basisinkomen voor iedereen. Werken is geen probleem, ervoor betaald worden meer en meer....
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  VB is een rechtse partij met een economische visie die even goed de belangen van de ondernemers zal behartigen en de rechten en voordelen van de werkenden zal beknotten. Te beginnen met het afschaffen van hun vakbonden. Enkel deze van de werknemers, niet deze van de werkgevers.
 1. Eerste webshop voor gratis bedeling gebruikte sportartikelen voor de kwetsbare kinderen en jongeren

  Eerste webshop voor gratis bedeling gebruikte sportarti­ke­len voor de kwetsbare kinderen en jongeren

  Ouders van kwetsbare kinderen en jongeren hebben niet altijd de middelen om voor hun zoon of dochter, die voor de sport die ze doen of willen beoefenen, aangepaste kleding en schoenen te kopen. De sportdienst komt met een oplossing, enig in z'n soort in Vlaanderen en allicht in het land. "We starten met een webshop voor tweedehands sportoutfits en erbij horende sportschoenen", legde Aalin Simon, medewerker bij de sportdienst en bedenker van Second Serve zoals de webwinkel heet, uit. Sportartikelen kunnen gratis door de ouders van kwetsbare gezinnen afgehaald worden in de vrijetijdsshop van het Huis van het Kind.
 1. Belgische schoolkinderen betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrachten ongedeerd, chauffeur lichtgewond

  Belgische schoolkin­de­ren betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrach­ten ongedeerd, chauffeur lichtge­wond

  Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. Ook een twintigtal kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw raakte betrokken bij het ongeval. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk. Van de kinderen en leerkrachten raakte niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.