Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

4 op 10 rokende Belgen willen vapen om zo sigaret af te zweren

38 procent van de rokers in ons land begint met vapen, of overweegt dat, om zo te kunnen stoppen met roken. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging. Uit onderzoek blijkt ook dat een e-sigaret een efficiënte manier is om geen peuk meer aan te raken. Bovendien vinden steeds meer Vlamingen die willen stoppen met roken de weg naar de tabakoloog. Het aantal consultaties nam in de eerste negen maanden van dit jaar toe met 23 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. 

 1. ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven
  PREMIUM

  ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven

  Vrijdagochtend start in Antwerpen de assisenzaak tegen glazenwasser Stephaan Du Lion (58). Hij staat terecht op beschuldiging van vier moorden op evenveel vrouwen in de jaren 90. Pas decennia later bekende hij beetje bij beetje, maar veel herinnert hij zich naar eigen zeggen niet meer. Een reconstructie van hoe gruwelijk hij te werk ging en hoe één DNA-match hem de das omdeed.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.