BELGA
Volledig scherm
© BELGA

4.643 kandidaat-artsen en 1.218 kandidaat-tandartsen maken zich op voor toelatingsexamen

Op dinsdag 5 juli leggen 4.643 kandidaten het toelatingsexamen arts af en op woensdag 6 juli wagen 1.218 kandidaten zich aan het toelatingsexamen tandarts. Die toelatingsexamens verlopen opnieuw digitaal en op verschillende locaties verspreid over Vlaanderen. Voor het examen arts zijn er 72 locaties voorzien, voor het examen tandarts 16.

 1. INTERVIEW. Expert na zwarte week voor onderwijs: “Zet directeurs en inspecteurs weer voor de klas”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Expert na zwarte week voor onderwijs: “Zet directeurs en inspec­teurs weer voor de klas”

  “Het tekort aan leraren wordt de komende zes tot tien jaar nog groter. Tijd voor een SOS-onderwijs.” Nu zelfs examens worden geschrapt, zit ons onderwijs dieper dan ooit onder de lat. Zelfs Philip Binckman - de man die voor N-VA-minister Weyts de krijtlijnen voor beter onderwijs moest uittekenen - ziet het einde van de tunnel niet. Maar hoe het zit het nu met de 58 adviezen die zijn commissie aanreikte? Doet iemand wat met dit rapport? Wat moet er gebeuren? Wat dringt het meest? “Een directeur zegt me dat de basiskennis van 13-jarigen die zonder getuigschrift uit het basisonderwijs komen, gezakt is tot het niveau van het tweede leerjaar”
 2. We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?
  Play

  We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?

  Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot 34 à 35 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het.