Directeur van 3M Peter Vermeulen wou geen commentaar kwijt, maar zijn bedrijf stuurde wel een persbericht uit.
Volledig scherm
Directeur van 3M Peter Vermeulen wou geen commentaar kwijt, maar zijn bedrijf stuurde wel een persbericht uit. © BELGA

3M verdedigt zich over PFOS-vervuiling: “Onnauwkeurige verklaringen van deze week zijn niet constructief”

In Antwerpen is donderdagnamiddag een delegatie van chemiebedrijf 3M ontvangen bij de omgevingsinspectie voor een hoorzitting over de PFOS-vervuiling. De vertegenwoordigers van het bedrijf, onder wie directeur Peter Vermeulen, wilden geen commentaar kwijt. Het bedrijf verdedigt zich wel in een persbericht.

20 reacties

 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  Hoe schadelijk is PFOS om er zoveel drukte om te maken? Bij alle inwoners van Zwijndrecht liggen de waarden te hoog, maar heel Zwijndrecht is toch niet ziek. Er wordt altijd maar gesproken over vervuiling en bloedwaarden en allerlei metingen maar veel inwoners hebben in de krant moeten lezen dat ze met een probleem zitten.
 • Sharon Debeul

  1 jaar geleden
  Het zijn Mieke Schauvliege van Groen en Thomas Goorden die de PFOS vervuiling aan het licht brachten.
 • Chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  En Groen levert daar al jaar en dag de burgemeester. Het geld dat binnenkwam liet hen dus ook niet onberoerd. Die wisten hier net als de rest ook al jaren van. Wie zorgt hier eigenlijk nog voor de burger?
 • Rudy Van der Eecken

  1 jaar geleden
  Ging Demir vandaag niet sluiten? Haha. Niet dus
 • Caroline Bonte

  1 jaar geleden
  Gezondheid van de burgers moet prioriteit 1 zijn
 1. Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychiatrisch onderzoek

  Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychia­trisch onderzoek

  De 30-jarige man die maandagavond in het Brusselse metrostation Schuman drie personen verwondde met een mes, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moordpoging en verboden wapenbezit. De onderzoeksrechter stelde ook een deskundige aan om een psychiatrisch onderzoek van de verdachte uit te voeren.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Zwijndrecht stelt 3M in gebreke voor PFOS-vervuiling: “Onze inwoners worden gegijzeld door onzekerheid”
  Zwijndrecht

  Zwijn­drecht stelt 3M in gebreke voor PFOS-vervuiling: “Onze inwoners worden gegijzeld door onzeker­heid”

  Het gemeentebestuur van Zwijndrecht gaat juridische stappen zetten tegen chemiebedrijf 3M na de alarmerende resultaten van het bloedonderzoek bij omwonenden. Het bedrijf krijgt 14 dagen tijd om de volledige verantwoordelijkheid te erkennen voor de vervuiling. Onderneemt 3M geen actie, zal Zwijndrecht naar de rechter stappen om schadevergoedingen te bekomen. Daarnaast wil de gemeente dat alle inwoners de kans krijgen een bloedonderzoek te ondergaan.