De vestiging van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht.
Volledig scherm
De vestiging van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht. © BELGA

3M geeft voor het eerst vervuiling in Zwijndrecht toe en maakt “historisch hoog bedrag” vrij voor opkuis

Chemiereus 3M is van plan om 150 miljoen euro te investeren in het opruimen van de vervuiling met de chemische stof PFAS. Dat geld gaat onder meer naar tuintjes in enkele residentiële wijken in Zwijndrecht. Daarmee geeft het bedrijf voor het eerst zijn verantwoordelijkheid toe. Minister Demir reageert voorlopig sceptisch.  

9 reacties

 • Jurgen Herbert

  12 maanden geleden
  En hoe zit het met de andere bedrijven die PFAS (PFOS) lozen in de Schelde? Moeten zij eindelijk ook niet gecontroleerd en beboet worden?
 • Patrick Op het Hoekske

  12 maanden geleden
  150 miljoen ? Historisch bedrag ? Dit is de bevolking uitlachen ! En uiteraard, de politiek die lacht mee, want er is geen geen enkele verantwoordelijke. De omerta zegeviert in de politieke kringen, een koopje werd afgesloten om de bevolking wederom zoet te houden ! De zoveelste beerput waarvan het deksel angstvalling gesloten moet blijven ! Dégoutante bende !
 • moons fons

  12 maanden geleden
  En der is géén enkele politieker mee verantwoordelijk : géén enkele ! Kassa, kassa !
 • ivo vandevonder

  12 maanden geleden
  Met vele dank aan Demir ...proficiat ..
 • Guido Allegaert

  12 maanden geleden
  Dat bedrag zal wel te weinig zijn. Eens fout toegeven en voorstel met een te lage schadeloosstelling is goed begin om via rechtbank het volle pont te eisen .
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS'er
  PREMIUM

  Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmis­da­di­ger en IS'er

  Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Jarenlang leefde hij met zijn gezin een ongestoord leven in Willebroek. Nu wil het federaal parket hem vervolgen voor oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Wie is de eerste asielzoeker die in ons land vervolgd wordt voor oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe kwamen ze hem op het spoor?