Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

39% van de Belgen wil dat ons land álle coronamaatregelen loslaat zoals in Denemarken

Maar liefst 39 procent van de Belgen vindt dat ons land vanaf 1 februari alle coronamaatregelen moet laten vallen. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeksbureau Ipsos. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) is niet verbaasd: “De kans op ernstige ziekte door Covid-19 is gedaald. En bijgevolg ook de motivatie.”

 1. Klokkenluider en ex-CEO van bpost Jean Muls treedt uit de schaduw: “Geheime audiotapes? Ik deed dat omdat ik niet in de gevangenis wilde belanden”
  PREMIUM
  35

  Klokkenlui­der en ex-CEO van bpost Jean Muls treedt uit de schaduw: “Geheime audiotapes? Ik deed dat omdat ik niet in de gevangenis wilde belanden”

  Precies 266 dagen was hij CEO van bpost België. Maar in die korte tijd leek Jean Muls middenin een Netflix-serie te zijn beland. Hij stootte ‘stoemelings’ op fraude, raakte verweven in intriges, nam in het grootste geheim gesprekken op en werd na nog geen negen maanden aan de deur gezet. Voor het eerst krijgen we via een insider een blik onder de motorkap van het postbedrijf tijdens zijn meest tumultueuze periode. “Ik was gechoqueerd. Dit had ik nog nooit meegemaakt.”
 2. Roel Vanderstukken: “Ik heb veel goed te maken. Als ik mijn hartproblemen heb overleefd, moet dat de reden zijn”
  PREMIUM

  Roel Vanderstuk­ken: “Ik heb veel goed te maken. Als ik mijn hartproble­men heb overleefd, moet dat de reden zijn”

  Wie is de mens achter de bekende kop? En welke vragen heb je nodig om dat te ontrafelen? Psychiater Dirk De Wachter kraakte de code en ontwikkelde voor ons de ultieme vragen waarmee je werkelijk iedereen kan doorgronden. Deze week: Roel Vanderstukken (46). In ‘Familie’ speelt hij al meer dan tien jaar Benny Coppens, een personage dat hij vanbinnen en vanbuiten kent. Zijn eigen karakter, daarentegen, kan hij nog altijd moeilijk doorgronden. “Ik heb een complex hoofd - altijd al gehad”, zegt hij. “Het zou helpen, mocht het daar gewoon eens stil worden.”