BELGA
Volledig scherm
© BELGA

35.000 klimaatbrossers overspoelen Brussel: “Wij slaan de lessen over, maar jullie hebben het verzorgen van onze planeet overgeslagen”

De derde klimaatmars van Youth for Climate was een gigantisch succes. Circa 35.000 spijbelende jongeren trokken vanmiddag door de straten van Brussel om een ambitieuzer Belgisch klimaatbeleid te eisen. Niemand weet waar dit zal eindigen, maar bezielster Anuna De Wever durft luidop te dromen: “Ik denk dat wij misschien uiteindelijk ooit de grootste klimaatmars zullen houden, en dan ziet iedereen tot wat de Belgische jeugd in staat is.”

473 reacties

 • Joseph Lemmens

  4 jaar geleden
  Proficiat met jullie actie! Maar laat nu maar zien dat jullie van wanten weten. Om te beginnen kunnen jullie volgende week de koe eens bij de horens pakken door 35.000 bomen te planten, jullie hebben geluk wij zitten -praktisch- in het plantseizoen. Vervolgens denken jullie eens na over de dagelijkse consumptie van jullie eetgedrag en leefgewoontes, het is daar dat de milieu verontreiniging begint door o.a. al die nodeloze aankopen!
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Hoe gaan de al 25 jaar slapende politici de vraag van de jeugd betalen Eddy Desmet.Het zal waarschijnlijk de fout van NVA zijn dat de trado partijen er nooit iets aan gedaan hebben.
 • Jean Lazoore

  4 jaar geleden
  Het is daarom dat er velen ook brossen een paar dagen voor het begin van de vakantie om met hun ouders op vakantie te vertrekken met het vliegtuig. Dus volgende keer thuis blijven, is minder vervuilend.
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  "...jullie hebben het verzorgen van onze planeet overgeslagen”. weten ze te zeggen. Wie zou die 'jullie' dan moeten zijn? Ik voel met totaal niet aangesproken. Regeringen moeten maatregelen treffen die de bedrijven moeten volgen. Maar ja, die moeten winst maken om de aandelen, o.a. aangekocht door politici, te doen stijgen.
 • Michèle Adriaensssens

  4 jaar geleden
  Knappe acties van onze jeugd. Maar kunnen we even naar de basis terug keren? Bijvoorbeeld : Lege blikjes en lege zakjes van snoep netjes deponeren waar het moet. Kauwgom niet overal op straat achter laten. Graffiti en andere handtekeningen achter wege laten. Minder lawaaierig zijn in openbare ruimten. Voeten niet nonchalant op zitplaatsen leggen. O, en wees eens hoffelijk en biedt je plaats aan aan oudere personen op het openbaar vervoer. En dan zijn we op de goede weg.