In het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn de onderzoekers op zoek naar de identiteit van deze man.
Volledig scherm
In het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn de onderzoekers op zoek naar de identiteit van deze man. © Federale politie

34 jaar na tip in Bende van Nijvel-onderzoek: wie kent man met geweer op deze foto?

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel schakelen de speurders de hulp in van het publiek om een man met een Italiaans geweer op een foto te identificeren. Een speurder kreeg de afbeelding al in 1986 in handen met de boodschap “dat deze man belangrijk kon zijn voor het onderzoek”. Meer dan dertig jaar later kennen de onderzoekers nog altijd zijn naam niet.

53 reacties

 • pascal de groote

  1 jaar geleden
  @Dany Elen inderdaad is linkshandig. Anders draag je een wapen omgekeerd.
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  De man op de foto ziet er als een 50-jarige uit. Als hij nog leeft dan is hij vandaag een stuk in de 80, misschien zelfs 90. Tjonge jonge, die Belgische Justitie trekt echt op niets.
 • Roger Bosman

  1 jaar geleden
  Na 34 jaar het publiek bevragen. Is dat in 86 niet gebeurd en waarom dan niet?
 • Luc Scheepers

  1 jaar geleden
  Nooit zal de waarheid aan het licht komen. Waarom: politici en rijkswachters waren organisatoren en uitvoerders. Dat is toch klaar en duidelijk. Dat beetje wat we weten zegt genoeg. Wie exact: nogmaals nooit.
 • Karin Deneyer

  1 jaar geleden
  Dit stinkt al van in de jaren tachtig. En zal blijven stinken tot het volledig weg geteerd is. Het zal nooit opgelost geraken.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.