Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

322 sociale huurders betrapt met eigendom in het buitenland, Limburg spant de kroon

Sinds maart 2021 kunnen privédetectives inschakelen om bij vermoedens van sociale fraude te onderzoeken. In totaal werden zo al 322 fraudegevallen opgespoord, meldt Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA) nu. Het raamcontract om onderzoek te voeren naar deze fraude wordt met een jaar verlengd, tot maart 2024, schrijft ‘De Standaard’.

 1. ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactiviteiten: de aanleiding voor de moord in Ohain?
  PREMIUM

  ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactivi­tei­ten: de aanleiding voor de moord in Ohain?

  Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70), de barones die afgelopen week werd doodgeschoten door haar stiefzoon, verloor de afgelopen jaren aan miljoenen euro’s met haar kledinglijn en modeboetieks. Volgens bronnen zou ‘Mimi’ een deel van het fortuin hebben verkwist van haar hoogbejaarde echtgenoot, wat voor hevige ruzies zorgde binnen de familie. “Het is triestig wat er is gebeurd. Er zijn alleen maar verliezers”, reageert de broer van de verdachte.
 2. Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

  Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

  Verschillende eigenaars van SUV’s zijn slachtoffer geworden van vandalisme. De actie werd ondertussen opgeëist door ‘Tyre Extinguishers’, een actiegroep die terreinwagens uit het straatbeeld wilt zien verdwijnen. Eén van de slachtoffers reageert nu aan onze krant: “Er is een probleem met het klimaat en ik neem dan ook aan dat hun intenties nobel zijn. Ik vraag mij af of ze met hun actie wel hun doel bereiken.”
  Gent
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hier een sociale woning, maar eigen woning of grond in het buitenland: 1 op de 2 gecontroleerde huurders loopt tegen de lamp
  PREMIUM
  Politiek

  Hier een sociale woning, maar eigen woning of grond in het buitenland: 1 op de 2 gecontro­leer­de huurders loopt tegen de lamp

  309 sociale huurders zijn er het afgelopen anderhalf jaar op betrapt dat ze ook nog een eigendom in het buitenland hebben, dat is bijna de helft van wie gecontroleerd is. Zij hebben volgens de wet geen recht op een sociale woning in Vlaanderen, maar slechts één op de drie sociale huisvestingsmaatschappijen controleert erop. Onder meer Gent en Leuven lopen achter. Wat riskeren de overtreders? En hoe kan wie schrik heeft zijn straf nog ontlopen? “Mogelijk zien we nog maar het topje van de ijsberg.”