Een huis in de Gentse Holstraat werd in maart 2017 door Roma gekraakt. Het slot werd daarbij geforceerd. De jonge eigenaars van de woning verbleven op dat moment in het buitenland en werden door buren ingelicht.
Volledig scherm
Een huis in de Gentse Holstraat werd in maart 2017 door Roma gekraakt. Het slot werd daarbij geforceerd. De jonge eigenaars van de woning verbleven op dat moment in het buitenland en werden door buren ingelicht. © Photo News

30 verenigingen vechten
antikrakerswet aan bij Grondwettelijk Hof: "Druist in tegen recht op huisvesting"

Een collectief van dertig verenigingen trekt naar het Grondwettelijk Hof tegen de antikrakerswet. De organisaties vinden dat de wet uit oktober vorig jaar disproportioneel is en indruist tegen het recht op huisvesting. De goedkeuring van de wet raakte in een stroomversnelling na enkele opvallende kraakgevallen in Gent. Onder meer een koppel dat een tijdje in het buitenland verbleef, moest lijdzaam toezien hoe hun woonst was ingenomen.

85 reacties

 • Richard Roose

  4 jaar geleden
  Inbreken in een huis dat niet van jou is, is gewoon crimineel !!! Ze willen het niet snappen he !
 • johny daneels

  4 jaar geleden
  Verenigingen die hun eigen toekomst op het spel zetten zonder enig besef, zo (her) kennen we het linkse addergebroed
 • Jan Dekoninck

  4 jaar geleden
  "Recht op huisvesting" begint bij een maatschappij waar het veilig is om een huis te bouwen zonder dat men schrik moet hebben dat het wordt afgepakt. Zonder dit recht wordt er niet meer gebouwd. Die idiologische naiviteit slaat me altijd met verstomming . Zoveel kortzichtige domheid bij mekaar , hoe is het mogelijk>? Goede bedoelingen zijn niet genoeg ......snap dat eens mensen !!
 • Marc Statham

  4 jaar geleden
  De dwazen schieten weer als paddestoelen uit de grond. Hopelijk verplichte ze die om dat volk gratis binnen te nemen.
 • Dan Midden

  4 jaar geleden
  kan men de namen van alle leden van deze 30 verenigingen eens publiceren en aangeven met welk geld die dit doen; Wat is de kans dat het vzw's zijn die zich rijkelijk vermaken met belastinggeld om de normale burger alweer te pesten met idiote zaken? Eigendom is eigendom, daar blijf je van af!