Erik Kuiper, de vriend van het slachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Kuiper, de vriend van het slachtoffer. © Photo News

30.000 euro op eigen rekening, 28.000 euro pensioenspaarplan, haar nieuwe liefde kocht er 1.000 rozen en twee auto's mee: "Ik hield van die vrouw”

‘Pearl’s Peril’. Een spelletje op Facebook. Daar begon het allemaal mee, tussen Rita Waeles en haar nieuwe grote liefde, de Nederlander Erik Kuiper (63). Vijf maanden later lag ze dood op de parking van de familierechtbank. Gedood door haar man. “Ik hield van die vrouw”, getuigde Kuiper gisteren. En van vooral haar bankrekening, zo zegt haar familie.

  1. Beschuldigde op assisenproces West-Vlaanderen vindt geheugen terug: “Een moment van colère. Van kwaadheid, omdat ik mijn geld niet kreeg”
    PREMIUM

    Beschuldig­de op assisenpro­ces West-Vlaanderen vindt geheugen terug: “Een moment van colère. Van kwaadheid, omdat ik mijn geld niet kreeg”

    “Ik nam Rita’s kleren uit de auto. In mijn andere hand pakte ik de schroevendraaier. Ik duwde ze allebei in één beweging in haar richting. Toen zag ik Rita weglopen. Ze riep: ‘Je hebt me gestoken.’ Het gebeurde allemaal zeer snel. Ik heb er niet over nagedacht. Het was een moment van colère.” Mohamed Koukouh (71) herinnerde zich aan het eind van zijn ondervraging gisteren plots weer wat er gebeurd is op de parking van de familierechtbank van Veurne. Tot nu toe verstopte hij zich altijd achter een black-out.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement