Erik Kuiper, de vriend van het slachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Kuiper, de vriend van het slachtoffer. © Photo News

30.000 euro op eigen rekening, 28.000 euro pensioenspaarplan, haar nieuwe liefde kocht er 1.000 rozen en twee auto's mee: "Ik hield van die vrouw”

‘Pearl’s Peril’. Een spelletje op Facebook. Daar begon het allemaal mee, tussen Rita Waeles en haar nieuwe grote liefde, de Nederlander Erik Kuiper (63). Vijf maanden later lag ze dood op de parking van de familierechtbank. Gedood door haar man. “Ik hield van die vrouw”, getuigde Kuiper gisteren. En van vooral haar bankrekening, zo zegt haar familie.

 1. ASSISEN. De moord met het antieke revolvertje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
  PREMIUM

  ASSISEN. De moord met het antieke revolver­tje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood

  Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.
 2. Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?
  PREMIUM

  Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatrege­len van vier weken?

  Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het ‘gewone leven’ te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?