Isolde Van den Eynde, Noël Slangen en Rik Torfs.
Volledig scherm
Isolde Van den Eynde, Noël Slangen en Rik Torfs. © Karel Duerinckx, Jan Aelbers

3 wijzen over beslissing koning om Vlaams Belang uit te nodigen: “Juist en noodzakelijk”

VerkiezingenHet heeft even geduurd, maar de koning heeft Vlaams Belang – net als de PVDA – dan toch uitgenodigd voor een gesprek, nadat de partij zondag de grote winnaar werd van de verkiezingen. Maar wat moeten we daar nu in lezen? We laten 3 wijzen aan het woord.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Marino Keulen (Open Vld): "Nederlandse politie moet maar controleren op Belgen die funshoppen"

  Marino Keulen (Open Vld): "Nederland­se politie moet maar controle­ren op Belgen die funshoppen"

  Op het nieuws dat de burgemeester van Maastricht wegens drukte, van onder meer van Belgen, code rood afkondigde voor het centrum in de stad, reageerde burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken dat de Nederlandse politie die Belgen, die voor het funshoppen de grens oversteken, maar moet tegenhouden, controleren en beboeten. "Wij gaan aan de grens geen statische controles meer houden, want dat veroorzaakt nodeloos tijdverlies en sociale drama's voor de mensen die zich wel aan de regels houden en alleen de grens oversteken voor het werk, studies, familiebezoek of voor mantelzorg", aldus burgemeester Keulen zondag.
 3. Koning stuurt nog niemand het veld in

  Koning stuurt nog niemand het veld in

  Koning Filip stuurt vanavond nog niemand het veld in. Het staatshoofd heeft het paleis intussen verlaten. Daarmee zit dag drie na de verkiezingen er stilaan op, de dag waarop Tom Van Grieken, als voorzitter van een extreemrechtse partij, voor de allereerste keer langsging bij de koning. In de namiddag ging de Vlaams Belang-voorzitter ook op de koffie bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. De leider van de Vlaamse formatie kreeg vandaag ook Open Vld, CD&V en zijn eigen partij N-VA op bezoek. De beginnende verkennende gesprekken voor nieuwe regeringen op federaal, Vlaams, Waals en Brussels vlak komen stilaan op kruissnelheid. We sluiten deze liveblog voor vandaag af, herlees hieronder alle ontwikkelingen.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?