Agentschap Binnenlands Bestuur
Volledig scherm
© Agentschap Binnenlands Bestuur

3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente, zwerfvuil en verkeer grootste ergernissen: bekijk hier meer dan 300 cijfers over jouw gemeente

Drie op de vier inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid. Uit die monitor blijkt ook dat zwerfvuil en verkeer bovenaan de ergernissenlijst van de Vlaming blijft staan, dat één op de vijf inwoners een negatieve houding heeft tegenover mensen met een andere herkomst en dat de Vlaming meer heeft gesport in 2020.

  1. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
    Play
    2

    Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

    Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”